r
Nosalty Logó

Almás-vaníliás rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
bridge
Almás-vaníliás rétes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 334 kcal
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1992 kcal
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    213 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 334 kcal
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    845.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.3 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1278 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 1992 kcal
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Hozzáadjuk a citrom levét, a héját,és afahéjat.
  3. Sűrűn kevergetve, közepes lángon elkezdjük főzni.
  4. Amikor egy kis levet enged,a tejben csomómentesre felkeverjük a pudingport és lassan az almához adjuk. Végül belekeverjük a cukrot is. Forralásig főzzük, amíg egy kicsit be nem sűrűsödik a pudingtól.
  5. 1 réteslapot kiterítünk egy nedves konyharuhára, bekenjük egy kis olajjal, errerátesszük a 2. lapot, ezt is olajozzuk és jöhet a 3. lap is olajozva. Erre szórunk egy kis zsemlemorzsát, majd középre rákanalazunk egy nagy adag almás masszát, és elegyengetjük úgy, hogy a lap széléhez ne érjen.
  6. A konyharuha segítségével először a két végét behajtjuk kb. 2-2 cm-re, majd az oldaláról elkezdjük föltekerni. Vigyázzunk, nehogy túl szorosan tekerjük, mert akkor sütés közben kireped.
  7. Addig folytatjuk a rudak készítését, amíg van a réteslapunkból. (Nekem ez a töltelék mennyiség 3 rúd réteshez volt elég.)Átemeljük a rudakat egy kivajazott tepsibe, ésa tetejüket megkenjük egy kis tejföllel.
  8. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük (akkor jó, ha aranybarna a teteje).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 516
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 275
  • Össznézettség: 124699
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 24.

Ajánló

Vaníliaszósszal érdemes még megkoronázni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rengeteg almát kaptunk a szabolcsi rokonoktól... ez volt a leggyorsabb módja, hogy valami finom édességet készítsek belőle. A töltelék főzése közben olyan isteni illat lett a konyhában, hogy már emiatt megérte, na persze az íze is hozza ezt az élményt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...