r
Nosalty Logó

Almás-vaníliakrémes sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás-vaníliakrémes sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Almás töltelék

Vaníliás puding

Tetejére

Összesen 1067 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Almás töltelék

Vaníliás puding

Tetejére

Összesen 4260 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Almás töltelék

Vaníliás puding

Tetejére

Összesen 178 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 1067 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    196.6 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2041 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    659 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    769 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571.5 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1081.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1585 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1457 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1425 micro
  • β-crypt
    130 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 4260 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Tészta

Almás töltelék

Vaníliás puding

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet elmorzsoljuk a hűtőhideg vajjal.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, sót, vizet.
  3. Rugalmas, könnyen formázható tésztát gyúrunk. Ehhez kell egy kis idő, hogy a kezünk melegét felvegyék az alapanyagok.
  4. A kész tésztát minimum 30 percre hűtőbe tesszük.

Almás töltelék

  1. Megtisztítjuk és felvágjuk kockákra az almákat.
  2. Cukorral és a választott fűszerekkel felfőzzük az almáinkat (nem teszünk hozzá külön folyadékot, az almát a saját "engedett" levében pároljuk). Ha soknak találjuk az alma megfövése után a levet (ne legyen kompót állaga!), kevés vízben oldjunk fel a keményítőből, majd adjuk az almás töltelékhez, és főzzük sűrűsödésig.
  3. Hagyjuk kihűlni a tölteléket.

Vaníliás puding

  1. A pudingunk hátoldalán található elkészítési útmutató szerint készítsük el a pudingunkat, csak a megadott 5 dl tej helyett 4 dl-rel, hogy sűrűbb eredményt kapjunk.
  2. Hagyjuk kihűlni.

Tetejére

  1. A hűtőből kivett tésztánkat két részre osztjuk. Az egyik rész lesz az alapja a süteménynek, a másik a teteje és a díszítés.
  2. Az alsó részt lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk úgy, hogy egy 22 cm-es, kapcsos tortaforma alját, illetve egy 3-5 cm-es peremet tudjunk készíteni a sütőformában a tésztánkból.
  3. Beletöltjük a töltelékeket a vaníliás pudinggal kezdve, majd ennek a tetejére halmozzuk egyenletesen az almás tölteléket.
  4. A maradék tésztánkból tetszőleges módon befedjük és díszítjük. Én köröket szaggattam kis pogácsaszaggatóval, és ezeket helyeztem el a tetején. Itt igazából csak a képzeletünk szab határt a díszítésnek.
  5. A kész sütit tojássárgájával megkenjük (én itt szórtam rá egy kis diót), és 180°C-on aranybarnára sütjük (kb. 30-40 perc).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3361
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik kedvenc almás süti receptje a a családomnak, nagyon finom és egyszerű.

Hozzávalók

Tészta

Almás töltelék

Vaníliás puding

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...