Almás-vaníliakrémes sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta
-
88g finomliszt319 kcal
-
45g margarin323 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g víz0 kcal
Almás töltelék
-
313g alma146 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
10 kcal
Vaníliás puding
Tetejére
-
5g tojássárgája16 kcal
-
13g dió82 kcal
Összesen
1067
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta
-
350g finomliszt1274 kcal
-
180g margarin1291 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g víz0 kcal
Almás töltelék
-
1250g alma585 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
38 kcal
Vaníliás puding
Tetejére
-
20g tojássárgája64 kcal
-
50g dió327 kcal
Összesen
4260
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta
-
14.5g finomliszt53 kcal
-
7.5g margarin54 kcal
-
0.6g porcukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.2g víz0 kcal
Almás töltelék
-
51.9g alma24 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.4g étkezési keményítő2 kcal
Vaníliás puding
-
1.9g vaníliás pudingpor7 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
16.6g tej9 kcal
Tetejére
-
0.8g tojássárgája3 kcal
-
2.1g dió14 kcal
Összesen
178
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15.6 g
Zsír
-
Összesen 49.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 510.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.9 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 270.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 396 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 364 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 356 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
1067
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 62.3 g
Zsír
-
Összesen 196.6 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 70 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2041 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 659 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 221 mg
-
Foszfor 769 mg
-
Nátrium 239 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 571.5 g
-
Cukor 209 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 1081.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1585 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 195 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 205 micro
-
Kolin: 281 mg
-
Retinol - A vitamin: 1457 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1425 micro
-
β-crypt 130 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 613 micro
Összesen
4260
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 84.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
178
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
35 dkg finomliszt
-
2 ek porcukor
-
1 csipet só
Almás töltelék
-
5 nagy db alma
-
fahéj ízlés szerint
-
szegfűszeg ízlés szerint
Vaníliás puding
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3 ek cukor
-
4 dl tej
Tetejére
-
1 db tojássárgája
Elkészítés
Tészta
- A lisztet elmorzsoljuk a hűtőhideg vajjal.
- Hozzáadjuk a cukrot, sót, vizet.
- Rugalmas, könnyen formázható tésztát gyúrunk. Ehhez kell egy kis idő, hogy a kezünk melegét felvegyék az alapanyagok.
- A kész tésztát minimum 30 percre hűtőbe tesszük.
Almás töltelék
- Megtisztítjuk és felvágjuk kockákra az almákat.
- Cukorral és a választott fűszerekkel felfőzzük az almáinkat (nem teszünk hozzá külön folyadékot, az almát a saját "engedett" levében pároljuk). Ha soknak találjuk az alma megfövése után a levet (ne legyen kompót állaga!), kevés vízben oldjunk fel a keményítőből, majd adjuk az almás töltelékhez, és főzzük sűrűsödésig.
- Hagyjuk kihűlni a tölteléket.
Vaníliás puding
- A pudingunk hátoldalán található elkészítési útmutató szerint készítsük el a pudingunkat, csak a megadott 5 dl tej helyett 4 dl-rel, hogy sűrűbb eredményt kapjunk.
- Hagyjuk kihűlni.
Tetejére
- A hűtőből kivett tésztánkat két részre osztjuk. Az egyik rész lesz az alapja a süteménynek, a másik a teteje és a díszítés.
- Az alsó részt lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk úgy, hogy egy 22 cm-es, kapcsos tortaforma alját, illetve egy 3-5 cm-es peremet tudjunk készíteni a sütőformában a tésztánkból.
- Beletöltjük a töltelékeket a vaníliás pudinggal kezdve, majd ennek a tetejére halmozzuk egyenletesen az almás tölteléket.
- A maradék tésztánkból tetszőleges módon befedjük és díszítjük. Én köröket szaggattam kis pogácsaszaggatóval, és ezeket helyeztem el a tetején. Itt igazából csak a képzeletünk szab határt a díszítésnek.
- A kész sütit tojássárgájával megkenjük (én itt szórtam rá egy kis diót), és 180°C-on aranybarnára sütjük (kb. 30-40 perc).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3361
- Feltöltés dátuma: 2018. március 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Az egyik kedvenc almás süti receptje a a családomnak, nagyon finom és egyszerű.