r
Nosalty Logó

Almás-vanília krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Almás-vanília krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tésztához:

Almás töltelékhez:

Vaníliás krémhez:

Összesen 1861 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tésztához:

Almás töltelékhez:

Vaníliás krémhez:

Összesen 7437 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tésztához:

Almás töltelékhez:

Vaníliás krémhez:

Összesen 173 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    57.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1416.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.6 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    634.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    573 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    529 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    484 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 1861 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    93.6 g

Zsír

  • Összesen
    229.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5664.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    1258 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    2187 mg
  • Nátrium
    1687 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1274.4 g
  • Cukor
    656 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    2537.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2290 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    267 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2117 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1935 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    922 micro
Összesen 7437 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Almás töltelékhez:

Vaníliás krémhez:

Elkészítés

Tésztához:

  1. Lisztben elkeverjük a sütőport, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
  2. 3 részre osztjuk, kinyújtjuk, és közepes tepsi hátán kisütjük.

Almás töltelékhez:

  1. Almákat meghámozzuk, lereszeljük, kinyomkodjuk a levét. Hozzákeverjük a kétféle cukrot, reszelt citromhéjat, fahéjat, majd 10 percig megdinszteljük.
  2. Ha nagyon híg, akkor tesszük bele a zsemlemorzsát, hogy összefogja.

Vaníliás krémhez:

  1. Pudingporokat 1 l vízzel és a kétféle cukorral sűrűre főzzük.
  2. Tojásfehérjéből 6 ek cukorral és a vaníliás cukorral kemény habot verünk, majd a meleg pudinggal elkeverjük, és 1-2 percig együtt főzzük.
  3. Az első lapra kenjük az összes almás tölteléket, majd megint tésztalap jön rá, erre kenjük a krémet. Rátesszük a harmadik lapot, és óvatosan lenyomkodjuk.
  4. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük puhulni. Majd felszeleteljük, és porcukorral meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: közepes
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 4132
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás-vanília krémes
Salamon Csilla 1202 recept

Ízek nagyon harmonizálnak. Kellemesen krémes.

Hozzávalók

Tésztához:

Almás töltelékhez:

Vaníliás krémhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...