Almás-vanília krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Salamon Csilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tésztához:
-
125g finomliszt455 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
63g margarin448 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
10 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
10g tejföl20 kcal
Almás töltelékhez:
-
375g alma176 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
10 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
8g zsemlemorzsa30 kcal
Vaníliás krémhez:
-
171 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
10 kcal
-
60g tojásfehérje31 kcal
-
250g víz0 kcal
Összesen
1861
kcal
- 2% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tésztához:
-
500g finomliszt1820 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
40g tejföl79 kcal
Almás töltelékhez:
-
1500g alma702 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
Vaníliás krémhez:
-
180g vaníliás pudingpor686 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
1000g víz0 kcal
Összesen
7437
kcal
- 2% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tésztához:
-
11.6g finomliszt42 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
5.8g margarin42 kcal
-
4.6g porcukor18 kcal
-
0.2g vaníliás cukor1 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
0.9g tejföl2 kcal
Almás töltelékhez:
-
34.8g alma16 kcal
-
4.6g porcukor18 kcal
-
0.2g vaníliás cukor1 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.7g zsemlemorzsa3 kcal
Vaníliás krémhez:
-
4.2g vaníliás pudingpor16 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
0.2g vaníliás cukor1 kcal
-
5.6g tojásfehérje3 kcal
-
23.2g víz0 kcal
Összesen
173
kcal
- 2% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 23.4 g
Zsír
-
Összesen 57.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1416.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 314 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 547 mg
-
Nátrium 422 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 318.6 g
-
Cukor 164 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 634.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 573 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 529 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 484 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 230 micro
Összesen
1861
kcal
- 2% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 93.6 g
Zsír
-
Összesen 229.4 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 105 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 66 g
-
Koleszterin 458 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5664.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 257 mg
-
Kálcium 1258 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 251 mg
-
Foszfor 2187 mg
-
Nátrium 1687 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1274.4 g
-
Cukor 656 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 2537.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2290 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 267 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 276 micro
-
Kolin: 473 mg
-
Retinol - A vitamin: 2117 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1935 micro
-
β-crypt 165 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 922 micro
Összesen
7437
kcal
- 2% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 131.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
173
kcal
Hozzávalók
Tésztához:
-
50 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
25 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 db tojássárgája
-
2 ek tejföl
Almás töltelékhez:
-
1.5 kg alma
-
20 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
3 kávéskanál fahéj
-
3 ek zsemlemorzsa
Vaníliás krémhez:
-
4 tasak vaníliás pudingpor
-
8 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
6 db tojásfehérje
-
1 l víz
Elkészítés
Tésztához:
- Lisztben elkeverjük a sütőport, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
- 3 részre osztjuk, kinyújtjuk, és közepes tepsi hátán kisütjük.
Almás töltelékhez:
- Almákat meghámozzuk, lereszeljük, kinyomkodjuk a levét. Hozzákeverjük a kétféle cukrot, reszelt citromhéjat, fahéjat, majd 10 percig megdinszteljük.
- Ha nagyon híg, akkor tesszük bele a zsemlemorzsát, hogy összefogja.
Vaníliás krémhez:
- Pudingporokat 1 l vízzel és a kétféle cukorral sűrűre főzzük.
- Tojásfehérjéből 6 ek cukorral és a vaníliás cukorral kemény habot verünk, majd a meleg pudinggal elkeverjük, és 1-2 percig együtt főzzük.
- Az első lapra kenjük az összes almás tölteléket, majd megint tésztalap jön rá, erre kenjük a krémet. Rátesszük a harmadik lapot, és óvatosan lenyomkodjuk.
- Egy éjszakára a hűtőbe tesszük puhulni. Majd felszeleteljük, és porcukorral meghintjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: közepes
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 4132
- Feltöltés dátuma: 2015. március 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Salamon Csilla
1202 recept
Ízek nagyon harmonizálnak. Kellemesen krémes.