r
Nosalty Logó

Almás-túrós rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pussycat
Almás-túrós rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 542 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3250 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    800.9 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    167 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 542 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.3 g

Zsír

  • Összesen
    83.8 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4805.3 g
  • Cink
    1301 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    1003 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    1144 mg
  • Nátrium
    596 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460.6 g
  • Cukor
    146 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    881.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 3250 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.4 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk és lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével, és félretesszük.
  2. A túrót egy nagyobb tálba tesszük, beletesszük a cukrot, grízt, vaníliát, fahéjat, citromhéjat.
  3. Az almát kinyomjuk (a levét megisszuk), és belekeverjük a túrós masszába. Jól elkeverjük.
  4. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk.
  5. Ebből a töltelékből négy rudat készítünk.
  6. Elővesszük a réteslapokat. Kicsavart vizes konyharuhán dolgozunk vele.
  7. Egy rúdhoz négy lapot használunk úgy, hogy minden lapot megkenünk olvasztott vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával,a töltelékből teszünk egy csíkot a szélétől 2 cm-re, és felcsavarjuk.
  8. Kikent tepsire helyezzük őket, vajjal megkenjük, és 180 fokon pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 28092
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 08.

Ajánló

Maradék tojásfehérjét lehet hozzá megmenteni, mivel sárgáját én nem tettem a töltelékbe.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pussycat 150 recept

Nem akartam külön bíbelődni az almás és túrós rétessel, kíváncsi voltam, hogy milyen íze lesz együtt, és azt hiszem, hogy eltaláltam. Nagy sikere lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...