r
Nosalty Logó

Almás-túrós lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Damilli
Almás-túrós lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 474 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2845 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 177 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.4 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 474 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    164.6 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    747 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3050.3 g
  • Cink
    329 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    256 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1154 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304.7 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    979.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1279 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    444 micro
  • β-crypt
    90 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    808 micro
Összesen 2845 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A hideg vajat kis darabokra vágjuk.
  2. A lisztből, a vajból és a többi hozzávalókból tésztát gyúrunk.
  3. Vékonyra kinyújtjuk, és egy 30 cm átmérőjű kivajazott, lapos sütőformát kibélelünk vele.
  4. 30 percre hűtőbe tesszük.
  5. A sütőt 200 fokra melegítjük.
  6. A tojásokat a porcukorral felverjük, hozzáadjuk a tejfölt és a citromlevet.
  7. Az almákat megpucoljuk, kivágjuk a magházát, és vékony szeletekre szeljük.
  8. A krém felét a tésztára öntjük, ráhelyezzük az almaszeleteket, a tetejére a krém maradéka kerül. 15 percig sütjük.
  9. A sárgabarack-lekvárt megmelegítjük, áttörjük a szitán, és megkenjük vele az almaszeleteket.
  10. Rászórjuk a mandulapelyhet és a porcukrot. További 15 percet sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9081
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás-túrós lepény
Damilli 39 recept

Nagyon könnyű és nagyon ízletes süti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...