Almás-szedres lepény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 9% Zsír
tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
10g főzőtejszín13 kcal
-
2g rum5 kcal
-
19 kcal
töltelékhez
-
188g alma88 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
38g szeder15 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
Összesen
818
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 9% Zsír
tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
40g főzőtejszín52 kcal
-
8g rum18 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
töltelékhez
-
750g alma351 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
150g szeder62 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
Összesen
3277
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 9% Zsír
tésztához
-
18.3g finomliszt67 kcal
-
6.1g margarin44 kcal
-
1.8g sertészsír17 kcal
-
3.7g porcukor14 kcal
-
2.4g tojássárgája8 kcal
-
2.4g főzőtejszín3 kcal
-
0.5g rum1 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
töltelékhez
-
45.8g alma21 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4.9g tojásfehérje3 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
9.2g szeder4 kcal
-
0.6g zsemlemorzsa2 kcal
Összesen
201
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 32.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 371.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.4 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 221.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 262 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 239 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 255 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 214 micro
Összesen
818
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.6 g
Zsír
-
Összesen 131.4 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 477 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1486.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 250 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 658 mg
-
Nátrium 267 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 477.6 g
-
Cukor 211 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 886 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1046 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 139 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 209 micro
-
Kolin: 432 mg
-
Retinol - A vitamin: 954 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1021 micro
-
β-crypt 87 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 857 micro
Összesen
3277
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 90.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
201
kcal
Hozzávalók
tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
10 dkg margarin
-
3 dkg sertészsír
-
6 dkg porcukor
-
2 db tojássárgája
-
2 csomag vaníliás cukor
töltelékhez
-
75 dkg alma
-
fahéj ízlés szerint
-
2 db tojásfehérje
-
15 dkg szeder
-
2 teáskanál zsemlemorzsa
Elkészítés
tésztához
- Egy nagyobb tálba szitáljuk a lisztet. Összemorzsoljuk a margarinnal és a zsírral.
- Ezután beletesszük a porcukrot, és elkeverjük benne.
- A tálban lévő lisztbe kis mélyedést készítünk, és beletesszük a tojások sárgáját, a tejszínt, a rumot és a vaníliás cukrot. (Én ezeket a hozzávalókat egy kis tálkában már előre összekeverem.) Könnyedén összegyúrjuk.
- Jól kidolgozzuk a tésztát. Ezután két részre osztjuk a tésztát, és cipókat formázunk belőle, amelyeket szintén jól átgyúrunk.
- Fóliával letakarva legalább két óra hosszat pihentetjük. Nem kell hűtőbe tenni.
töltelékhez
- Amíg a tészta a hűtőben pihen, elkészítjük a tölteléket. Az almákat meghámozzuk, és egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ezután két kezünkkel kinyomkodjuk belőle a levet. A reszelt almát beletesszük egy nagyobb tálba. (Az almalevet megihatjuk!)
- A tojások fehérjéből és a cukorból kemény habot verünk. Egy kanálkára való fehérjét benne hagyunk a tálkában.
- Az almát megszórjuk fahéjjal, és összekeverjük. Ezután óvatosan beleforgatjuk a cukros tojáshabot.
- A félretett tésztacipókból az egyiket kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagságú lappá. Beleterítjük a sütőpapírral bélelt tepsibe.
- A kinyújtott lapot meghintjük egy kevéske zsemlemorzsával.
- Az almatölteléket rákenjük a tésztalapra, és kirakjuk szederrel. A szedret egy kicsit belenyomjuk a habos almába.
- Ezután kinyújtjuk a másik cipót, és befedjük vele a tepsiben lévő almahabos tésztát. Kezünkkel egy kicsit rányomkodjuk a tésztalapot. A félretett picike fehérjéhez teszünk egy csöpp tejet. Elkeverjük egy ecsettel, és megkenjük vele a lepényünket. Villával óvatosan megszurkáljuk.
- Előmelegített sütőben szép halvány barnára sütjük. Ha kész, kihűtjük, meghintjük porcukorral, és négyzetekre vágva kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30X40
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 133
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5054
- Feltöltés dátuma: 2014. július 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Lizinka_
604 recept
Nagyon szeretjük az almás lepényt. Általában dióval és mazsolával készítem. Még tavaly olvastam valahol, hogy szeder is mehet bele. Megpróbáltam, és azóta a szedres változat a sláger!