r
Nosalty Logó

Almás-szedres lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Almás-szedres lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 818 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 3277 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 201 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.4 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 818 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    131.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    477 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1486.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    658 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    477.6 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    886 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1046 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    954 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1021 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    857 micro
Összesen 3277 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

Elkészítés

tésztához

  1. Egy nagyobb tálba szitáljuk a lisztet. Összemorzsoljuk a margarinnal és a zsírral.
  2. Ezután beletesszük a porcukrot, és elkeverjük benne.
  3. A tálban lévő lisztbe kis mélyedést készítünk, és beletesszük a tojások sárgáját, a tejszínt, a rumot és a vaníliás cukrot. (Én ezeket a hozzávalókat egy kis tálkában már előre összekeverem.) Könnyedén összegyúrjuk.
  4. Jól kidolgozzuk a tésztát. Ezután két részre osztjuk a tésztát, és cipókat formázunk belőle, amelyeket szintén jól átgyúrunk.
  5. Fóliával letakarva legalább két óra hosszat pihentetjük. Nem kell hűtőbe tenni.

töltelékhez

  1. Amíg a tészta a hűtőben pihen, elkészítjük a tölteléket. Az almákat meghámozzuk, és egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ezután két kezünkkel kinyomkodjuk belőle a levet. A reszelt almát beletesszük egy nagyobb tálba. (Az almalevet megihatjuk!)
  2. A tojások fehérjéből és a cukorból kemény habot verünk. Egy kanálkára való fehérjét benne hagyunk a tálkában.
  3. Az almát megszórjuk fahéjjal, és összekeverjük. Ezután óvatosan beleforgatjuk a cukros tojáshabot.
  4. A félretett tésztacipókból az egyiket kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagságú lappá. Beleterítjük a sütőpapírral bélelt tepsibe.
  5. A kinyújtott lapot meghintjük egy kevéske zsemlemorzsával.
  6. Az almatölteléket rákenjük a tésztalapra, és kirakjuk szederrel. A szedret egy kicsit belenyomjuk a habos almába.
  7. Ezután kinyújtjuk a másik cipót, és befedjük vele a tepsiben lévő almahabos tésztát. Kezünkkel egy kicsit rányomkodjuk a tésztalapot. A félretett picike fehérjéhez teszünk egy csöpp tejet. Elkeverjük egy ecsettel, és megkenjük vele a lepényünket. Villával óvatosan megszurkáljuk.
  8. Előmelegített sütőben szép halvány barnára sütjük. Ha kész, kihűtjük, meghintjük porcukorral, és négyzetekre vágva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5054
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás-szedres lepény
Lizinka_ 604 recept

Nagyon szeretjük az almás lepényt. Általában dióval és mazsolával készítem. Még tavaly olvastam valahol, hogy szeder is mehet bele. Megpróbáltam, és azóta a szedres változat a sláger!

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...