r
Nosalty Logó

Almás rizskoch Tamil konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
tamil
Almás rizskoch Tamil konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 608 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 3648 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 143 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    703.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.5 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    130 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 608 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87 g

Zsír

  • Összesen
    115.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4223.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1458 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    958 mg
  • Nátrium
    1499 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    555.3 g
  • Cukor
    344 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    779.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    644 micro
  • Kolin:
    897 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1079 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1592 micro
Összesen 3648 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet a vízzel felforraljuk, beletesszük a 2 cs vaníliás cukrot (vagy 1 cs. vaníliás cukor és 1 vaníliarúd felvágva). Amikor forr, beletesszük a megmosott, leszárított rizst. Tejberizst főzünk belőle, kb. 35 perc alatt. Ízesítjük a citrom reszelt héjával, és belekeverjük a megmosott, leszárított mazsolát és 2 dkg margarint. Kihűtjük.
  2. Közben a megmosott, meghámozott és szeletekre vágott almákat margarinon megpároljuk, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat és egy citrom levét. Addig pároljuk, míg a levét el nem fövi.
  3. A tepsit (magas falú) margarinnal kikenjük, és a zsemlemorzsát beleöntjük, jól összerázzuk, hogy mindenhova jusson (az oldalfalakra is), és a felesleget leöntjük.
  4. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a kristálycukor 2/3-ával krémmé keverjük, és a kihűlt tejberizshez adjuk.
  5. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük. Óvatosan, hogy össze ne törjön, hozzákeverjük a tejberizshez.
  6. A kikent tepsibe helyezzük a 1/2 rizses masszát, aztán rárakjuk a megpárolt almaszeleteket, majd végül a massza másik felével betakarjuk.
  7. Előmelegített sütőben tűpróbáig (amikor a massza már nem ragad a tűre) megsütjük. A teteje szép barnás piros lesz.
  8. Tálalás előtt megporcukrozzuk a tetejét, és akár magában, vagy málnalekvárral, vagy (házi)baracklekvárral tálaljuk.
  9. Melegen a legfinomabb, de hidegen is tálalható, sőt mikrózható is a rizskoch.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30x5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8328
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami finomat akartam a családnak csinálni, a rizskochra esett a választás, de hogy mégse legyen olyan tömör, ezért könnyebbé tettem az alma "betéttel". Miután szabolcsi almát használtam, ettől lett "szabolcsi rizskoch". Sikere volt, és nagyon gyorsan elfogyott. Mindenkinek jó étvágyat! Először készítettem, de biztos nem utoljára!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...