Almás rizskoch Tamil konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
tamil
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
33g rizs119 kcal
-
167g tej93 kcal
-
17g víz0 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
17g mazsola50 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g margarin24 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
13 kcal
-
0g vanília0 kcal
A töltelékhez
A tepsi előkészítéséhez
-
3g margarin24 kcal
-
3g zsemlemorzsa13 kcal
Összesen
608
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
200g rizs716 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
100g víz0 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g margarin143 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
1g só0 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
0g vanília0 kcal
A töltelékhez
-
500g alma234 kcal
-
40g margarin287 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
40g lekvár/ dzsem111 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
20g margarin143 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
Összesen
3648
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
7.9g rizs28 kcal
-
39.3g tej22 kcal
-
3.9g víz0 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
3.9g mazsola12 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.8g margarin6 kcal
-
13g tojás16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
0g vanília0 kcal
A töltelékhez
-
19.6g alma9 kcal
-
1.6g margarin11 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
1.6g lekvár/ dzsem4 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
0.8g margarin6 kcal
-
0.8g zsemlemorzsa3 kcal
Összesen
143
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 703.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 243 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 250 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.5 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 130 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 180 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 265 micro
Összesen
608
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87 g
Zsír
-
Összesen 115.3 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4223.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 1458 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 958 mg
-
Nátrium 1499 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 555.3 g
-
Cukor 344 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 779.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1134 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 90 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 644 micro
-
Kolin: 897 mg
-
Retinol - A vitamin: 1079 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 610 micro
-
β-crypt 78 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1592 micro
Összesen
3648
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 165.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
143
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A tejet a vízzel felforraljuk, beletesszük a 2 cs vaníliás cukrot (vagy 1 cs. vaníliás cukor és 1 vaníliarúd felvágva). Amikor forr, beletesszük a megmosott, leszárított rizst. Tejberizst főzünk belőle, kb. 35 perc alatt. Ízesítjük a citrom reszelt héjával, és belekeverjük a megmosott, leszárított mazsolát és 2 dkg margarint. Kihűtjük.
- Közben a megmosott, meghámozott és szeletekre vágott almákat margarinon megpároljuk, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat és egy citrom levét. Addig pároljuk, míg a levét el nem fövi.
- A tepsit (magas falú) margarinnal kikenjük, és a zsemlemorzsát beleöntjük, jól összerázzuk, hogy mindenhova jusson (az oldalfalakra is), és a felesleget leöntjük.
- A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a kristálycukor 2/3-ával krémmé keverjük, és a kihűlt tejberizshez adjuk.
- A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük. Óvatosan, hogy össze ne törjön, hozzákeverjük a tejberizshez.
- A kikent tepsibe helyezzük a 1/2 rizses masszát, aztán rárakjuk a megpárolt almaszeleteket, majd végül a massza másik felével betakarjuk.
- Előmelegített sütőben tűpróbáig (amikor a massza már nem ragad a tűre) megsütjük. A teteje szép barnás piros lesz.
- Tálalás előtt megporcukrozzuk a tetejét, és akár magában, vagy málnalekvárral, vagy (házi)baracklekvárral tálaljuk.
- Melegen a legfinomabb, de hidegen is tálalható, sőt mikrózható is a rizskoch.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x30x5
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8328
- Feltöltés dátuma: 2012. március 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
tamil
10 recept
Valami finomat akartam a családnak csinálni, a rizskochra esett a választás, de hogy mégse legyen olyan tömör, ezért könnyebbé tettem az alma "betéttel". Miután szabolcsi almát használtam, ettől lett "szabolcsi rizskoch". Sikere volt, és nagyon gyorsan elfogyott. Mindenkinek jó étvágyat! Először készítettem, de biztos nem utoljára!