Almás-répás babakeksz
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Szeva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 27% Zsír
Összesen
557
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 27% Zsír
Összesen
2223
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 34.3 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 556.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 203 mg
-
Nátrium 200 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 29.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 350 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 252 micro
-
α-karotin 387 micro
-
β-karotin 983 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
557
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.7 g
Zsír
-
Összesen 137.2 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 323 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2225.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 272 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 260 mg
-
Foszfor 812 mg
-
Nátrium 800 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 231.2 g
-
Cukor 96 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 116.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1399 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 1007 micro
-
α-karotin 1547 micro
-
β-karotin 3932 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 400 micro
Összesen
2223
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 25.9 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 420 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.6 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 21.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 264 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 292 micro
-
β-karotin 742 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
419
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A zabpelyhet kávédarálóban megőröljük, amennyire lehet, mert lisztet helyettesít.
- Egy tálba tesszük a lisztet, sütőport, sót, zabpelyhet és a reszelt citromhéjat.
- Másik edényben a szobahőmérsékletű margarint/vajat habosra keverjük a barnacukorral és mézzel.
- Miután a két tál tartalmát elegyítettük, hozzáadjuk az almát és a répát. Az állag nagyban függ a répa és az alma nedvességtartalmától. Ha túl puhának tartjuk, egy kis őrölt mandulával szilárdíthatjuk.
- ½ - 1 órát a hűtőben pihentetjük.
- Két nylon között 1 cm-re kinyújtjuk, és szaggatjuk.
- A sütőt előmelegítjük, és a sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Ha kihűlt, dobozolhatjuk. 30-35 darab lett közepes méretű formával.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 132
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 19415
- Feltöltés dátuma: 2012. június 03.
Ajánló
Tízóraira remek süti volt bodzaitallal. A szaggatóformát porcukorba mártottam liszt helyett. Ami ilyenkor átkerül a sütire az elhanyagolható mennyiség, de mégis finom, lágy karamelles ízt adott a kekszeknek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szeva
46 recept
Nóri közeledik a 3. születésnapjához, de az egészséges "kényeztetés" az én reszortom (szülői áldással). Nem voltam biztos benne, hogy az ízek, hogy jönnek össze, de nagy sikere lett a keksznek. Abban sem voltam biztos, hogy mennyire marad puha, ezért a fele mennyiség tetejét megkentem sütés után még langyosan egy kis porcukor-citromlé híg keverékével. Nagyon jót tett neki, bár egyáltalán nem lett kemény a "meztelen" sem.