r
Nosalty Logó

Almás-répás babakeksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Szeva
Almás-répás babakeksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 557 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 2223 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 419 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    387 micro
  • β-karotin
    983 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 557 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    137.2 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2225.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.2 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1399 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    3932 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 2223 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    292 micro
  • β-karotin
    742 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 419 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zabpelyhet kávédarálóban megőröljük, amennyire lehet, mert lisztet helyettesít.
  2. Egy tálba tesszük a lisztet, sütőport, sót, zabpelyhet és a reszelt citromhéjat.
  3. Másik edényben a szobahőmérsékletű margarint/vajat habosra keverjük a barnacukorral és mézzel.
  4. Miután a két tál tartalmát elegyítettük, hozzáadjuk az almát és a répát. Az állag nagyban függ a répa és az alma nedvességtartalmától. Ha túl puhának tartjuk, egy kis őrölt mandulával szilárdíthatjuk.
  5. ½ - 1 órát a hűtőben pihentetjük.
  6. Két nylon között 1 cm-re kinyújtjuk, és szaggatjuk.
  7. A sütőt előmelegítjük, és a sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Ha kihűlt, dobozolhatjuk. 30-35 darab lett közepes méretű formával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 19394
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 03.

Ajánló

Tízóraira remek süti volt bodzaitallal. A szaggatóformát porcukorba mártottam liszt helyett. Ami ilyenkor átkerül a sütire az elhanyagolható mennyiség, de mégis finom, lágy karamelles ízt adott a kekszeknek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nóri közeledik a 3. születésnapjához, de az egészséges "kényeztetés" az én reszortom (szülői áldással). Nem voltam biztos benne, hogy az ízek, hogy jönnek össze, de nagy sikere lett a keksznek. Abban sem voltam biztos, hogy mennyire marad puha, ezért a fele mennyiség tetejét megkentem sütés után még langyosan egy kis porcukor-citromlé híg keverékével. Nagyon jót tett neki, bár egyáltalán nem lett kemény a "meztelen" sem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...