r
Nosalty Logó

Almás póréhagyma-saláta Glaser konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Almás póréhagyma-saláta Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 435 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1740 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    902.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1089 micro
Összesen 435 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.4 g

Zsír

  • Összesen
    105.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    783 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3610.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    1238 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1337 mg
  • Nátrium
    712 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.8 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    803.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    725 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    636 mg
  • Retinol - A vitamin:
    606 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    1211 micro
  • β-crypt
    406 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4356 micro
Összesen 1740 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pórét megtisztítjuk, mossuk, vékony gyűrűkre vágjuk. Egy edénybe tesszük.
  2. Az almát meghámozzuk, magházát kiszúrjuk, négybe, majd vékony szeletekre vágjuk. A kukoricát leszűrjük. A sajtot vékony, rövid darabokra vágjuk. A tojást kockákra vágjuk. Az egészet a póréhoz adjuk.
  3. A joghurtot simára kavarjuk a majonézzel és a citromlével. Sóval, borssal ízesítjük. A salátára öntjük, jól elkeverjük, és egy jól záródó edénybe pár órára betesszük a hűtőbe.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 82
  • Össznézettség: 26531
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy egyszerű és nagyon finom saláta sült húsok mellé köretként, vagy friss kenyérrel önmagában. A dresszinget ízlés szerint ízesíthetjük curryporral is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...