r
Nosalty Logó

Almás pite Kingus konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás pite Kingus konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1002 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5006 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 248 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    902.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 1002 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    233.3 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    808 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4512.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1151 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1931 mg
  • Nátrium
    1095 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    694.8 g
  • Cukor
    296 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    906.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1959 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1894 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    688 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 5006 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához elmorzsoljuk a sütőporos lisztben a vajat, majd a többi hozzávalóval puha tésztát gyúrunk belőle. Ha túlságosan ragadna, akkor lehet még tenni hozzá egy kis lisztet. Letakarva legalább egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Az almás töltelékhez a meghámozott almákat lereszeljük. A lereszelt almát kinyomkodjuk, és az így kapott almalét felfőzzük a pudingporral, a cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel. Ha kész, a szegfűszegeket kiszedjük belőle. Ebbe keverjük bele a lereszelt és kinyomkodott almát.
  3. A tésztá két részre osztjuk. Kinyújtjuk, és az egyik lapot egy kivajazott, kilisztezett tepsibe fektetjük. Megszórjuk zsemlemorzsával és rákanalazzuk az almás tölteléket. Erre helyezzük a másik kinyújtott lapot. A tetejét villával megszurkáljuk, és megkenjük tojássárgájával.
  4. Előmelegített sütőben, nagyjából 40 perc alatt készre sül. Ha kicsit kihűlt szeleteljük és porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x30x4
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 33053
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A süti története végtelenül egyszerű! Apukám, -aki igen édesszájú- eldöntötte, hogy ő bizony almás sütit akar enni. Szedett almát is ösztönzésnek. Így kénytelen voltam alkotni neki valamit :)!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...