r
Nosalty Logó

Almás pite Habcsók Mézitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás pite Habcsók Mézitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rácshoz

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 665 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rácshoz

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3981 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rácshoz

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 203 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    769.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 665 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    165.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4617.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1154 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1939 mg
  • Nátrium
    1205 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    584.5 g
  • Cukor
    299 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    968.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1735 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    514 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1615 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1341 micro
  • β-crypt
    113 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1052 micro
Összesen 3981 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

A rácshoz

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A rácshoz

  1. Olvasszunk 80 g margarint, keverjünk hozzá 70 g porcukrot, 1 cs vanillin cukrot, és 1 tojást, majd verjük habosra.
  2. Majd folyamatosan adagoljunk hozzá 125 g lisztet, és jól keverjük el őket.
  3. Egy másik tálban keverjünk össze 100 g cukrot, 100 g margarint, 1 cs vanillin cukrot, 2 tojást, egy csipet sót, 6 ek tejet és egy kis vérnarancs aromát. Végül reszeljünk bele egy narancs jól megmosott héját.
  4. A sütőport keverjük bele a lisztbe és keverjük őket a tésztába.
  5. Mossuk meg az almákat, és a magházat kivéve vágjuk őket kis kockákra.
  6. Keverjünk hozzá egy kis citromlevet és 2 ek porcukrot.
  7. Kenjünk ki egy kisebb tepsit margarinnal, szórjunk bele lisztet, egyengessük el, majd öntsük bele az utóbbi (nagyobb mennyiségű) tésztát.
  8. Öntsük bele az almakockákat, és nyomkodjuk bele a tésztába.
  9. A kisebb mennyiségű tésztából sodorjuk lisztes kézzel a süti tetejére rácsokat.
  10. Süssük 1 órán át 160 C-on.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2537
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a süti minden alkalomra tökéletes! Legutóbb Karácsonyra készítettem, vendégvárónak, és a hatalmas ünnepi ebéd után is elfogyott pikk-pakk, szóval átment a süti.teszten! :) A készítés menetéről még több képet találtok itt:

Hozzávalók

A rácshoz

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...