r
Nosalty Logó

Almás pite dióval és rummal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hobbychef
Almás pite dióval és rummal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 833 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 4993 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 198 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1072.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.4 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 833 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.4 g

Zsír

  • Összesen
    246.2 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    622 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6435.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1472 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    2516 mg
  • Nátrium
    1839 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    644.3 g
  • Cukor
    319 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    1383.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1246 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    410 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    633 micro
  • β-crypt
    160 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    824 micro
Összesen 4993 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. A lisztet átszitáljuk, majd összekeverjük a sütőporral, sóval és cukorral, egy halmot készítünk a deszkán. A mélyedésbe tesszük a kockára vágott vajat, a tejfölt és a felvert tojást. Átgyúrjuk, míg összeáll a tészta és sima felületű nem lesz. Fóliába csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük egy órát.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket. A dió felét aprítjuk. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. Egy lábasba tesszük, ráreszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a citromot, hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket, valamint az aprított diót. Tíz percig pároljuk, beleöntjük a rumot.
  3. A hűtőből kivett tésztát kétfelé osztjuk, s a tepsi méretére nyújtjuk 4-5 mm vastagságban.
  4. Egy tepsit kilisztezünk, erre fektetjük a nagyobbik tésztalapot, a széleket eldolgozzuk. Megszórjuk a zsemlemorzsával, erre elsimítjuk a tölteléket, majd rátesszük a másik lapot. Megszórjuk dióval, s megkenjük tojással, villával megszurkáljuk.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben légkeverésen kb. 30 percig sütjük. Amikor kihűlt, felvágjuk, s megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1298
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Rengeteg nyári almánk termett. Amíg öreg barátunk jó erőben volt, almabort készített belőle. (A cider kezd divatba jönni nálunk is újra.) A feleségem már sokat elajándékozott, meg süteményekbe is használt belőle.

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...