r
Nosalty Logó

Almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsusa
Almás pite
adag
Sütés
perc
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

Az omlós tésztához

A tetejére

Összesen 1681 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

Az omlós tésztához

A tetejére

Összesen 6721 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

Az omlós tésztához

A tetejére

Összesen 199 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    70.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1294.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    602 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    634 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    586 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    520 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 1681 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.6 g

Zsír

  • Összesen
    281.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    1035 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5179.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    1169 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    2407 mg
  • Nátrium
    1006 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1000.1 g
  • Cukor
    544 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    1783.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2535 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    277 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    952 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2346 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    2081 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1763 micro
Összesen 6721 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

Az omlós tésztához

A tetejére

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A töltelékhez az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat és a citromhéjat, majd mérsékelt tűzön addig pároljuk, amíg a levét el nem fővi (30-40 perc). Hagyjuk kihűlni.
  2. Az omlós tésztához a lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a tojásokat és tojássárgákat, 1 csipet sót és a tejfölt. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, két cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és a hűtőszekrényben 1 órát pihentetjük.
  3. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Sütőpapírból kivágunk két tepsi nagyságú lapot, megszórjuk liszttel, és éppen akkorára nyújtjuk rajtuk a tésztacipókat, amekkorák a papírlapok. Az egyiket behúzzuk a tepsibe, villával megszurkáljuk, megszórjuk a zsemlemorzsával/dióval, majd elkenjük rajta az almapépet, majd ráfektetjük a másik tésztalapot,lehántjuk róla a sütőpapírt, és lemyonkodjuk a tésztaszéleket. Tetejét megkenjük tojássárgájával, villával sűrűn megszurkáljuk, és középső bordamagasságon aranybarnára sütjük. Az eredeti receptben 50-60 perc a sütési idő, de szerintem elég 40 perc is. A tepsiben hagyjuk kihűlni, tálaláskor megszórjuk (fahéjas) porcukorral.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 367
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 100
  • Össznézettség: 51246
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás pite
Marcsusa 3 recept

Az almafőzés végén tettem hozzá egy csomag vaníliás pudingport. Isteni lett a töltelék! 

Hozzávalók

A töltelékhez

Az omlós tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...