r
Nosalty Logó

Almás piskóta vaníliakrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Almás piskóta vaníliakrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 524 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6284 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 232 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 524 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    101.2 g

Zsír

  • Összesen
    329.4 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    923 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6324.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    1812 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    2457 mg
  • Nátrium
    1595 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    737.6 g
  • Cukor
    350 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1052.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2504 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    835 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2354 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1728 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1498 micro
Összesen 6284 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése:
  2. Az almákat megmossuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  3. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a joghurtot, az étolajat és az almát.
  4. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és alaposan elkeverjük.
  5. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
  6. Kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt tűpróbáig sütjük.
  7. A tepsiből kiborítva hagyjuk teljesen kihűlni, majd kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel. A tetejére is krémet kenünk.
  8. Krém elkészítése:
  9. A tejet forrni tesszük egy csipet sóval, majd ha felforr, állandó kevergetés közben kemény krémmé főzzük benne a búzadarát.
  10. A tűzről levéve hagyjuk teljesen kihűlni.
  11. Közben habosra keverjük a margarint a porcukorral és az egész tojással.
  12. Végül összekeverjük a kétféle krémet, és vaníliaaromával ízesítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 21550
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás piskóta vaníliakrémmel
ze(n)derta 188 recept

Van olyan, hogy csak úgy elkezdek csinálni valamit. Most ez jött ki belőle...

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...