r
Nosalty Logó

Almás-morzsás muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
aureliavadaszan
Almás-morzsás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A morzsa réteghez

Összesen 578 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A morzsa réteghez

Összesen 4037 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A morzsa réteghez

Összesen 239 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    693.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 578 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    154.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4855.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1415 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1864 mg
  • Nátrium
    1247 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    618 g
  • Cukor
    321 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    628.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1563 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1460 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1183 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    720 micro
Összesen 4037 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A morzsa réteghez

Elkészítés

A tésztához

  1. Első lépésben az almákat meghámozzuk, dobókocka méretűre daraboljuk. Beletesszük egy tálba, meglocsoljuk a fél citrom levével, hozzáadjuk a fahéjat és az őrölt szerecsendiót is és jól összekeverjük.
  2. Egy nagyobb méretű tálban a margarint krémes állagúra keverjük a cukrokkal és a tojásokkal. Beleöntjük a vanília aromát is.
  3. Egy közepes méretű tálba kimérjük a lisztet és a sütőport, összekeverjük.
  4. Ha mindent kimértünk, elkezdjük felváltva beledolgozni a margarinos-cukros tálba a sütőporos lisztet és a tejet. Utolsó lépésként belekeverjük az alma darabokat is.
  5. A morzsához való hozzávalókat a kezünk segítségével egy kisebb tálban összemorzsoljuk (homok/morzsás állagot kell, hogy kapjunk).
  6. A tésztát az előkészített muffin formákba adagoljuk, majd megszórjuk egy kis morzsával. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 15-20 percig sütjük. Ekkora adagból kb. 21 db muffin lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 6568
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
aureliavadaszan 19 recept

Egy nagyon finom, nagyon egyszerű recept, amelyet tetszés szerint, más gyümölccsel is elkészíthetünk. A gyümölcsös rész helyettesítő fehér, tej- vagy étcsokoládé darabkákkal is.

Hozzávalók

A tésztához

A morzsa réteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...