r
Nosalty Logó

Almás-mákos morzsás JuniperBerrytől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
JuniperBerry
Almás-mákos morzsás JuniperBerrytől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Első lépés

Második lépés

Harmadik lépés

Összesen 1027 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Első lépés

Második lépés

Harmadik lépés

Összesen 5136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Első lépés

Második lépés

Harmadik lépés

Összesen 215 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    60.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1280.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    473 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 1027 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    107.3 g

Zsír

  • Összesen
    301.7 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    111 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6401 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    2491 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    726 mg
  • Foszfor
    2385 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532.1 g
  • Cukor
    221 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

VÍZ

  • Összesen
    1300.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2540 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    264 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    1110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2365 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1923 micro
  • β-crypt
    164 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1874 micro
Összesen 5136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

Első lépés

Második lépés

Harmadik lépés

Elkészítés

Első lépés

  1. A tésztához az összes alapanyagot összedolgozzuk, jól átgyúrjuk.
  2. A meggyúrt tésztának körülbelül az 1/5 részét külön választjuk.
  3. A megmaradt 4/5 rész tésztát szétdolgozzuk egy tepsiben.

Második lépés

  1. Az almákat lereszeljük, összedolgozzuk a mákkal, narancs-, és citromhéjjal.
  2. A tojásfehérjéből cukor hozzáadásával kemény habot készítünk.
  3. A tojáshabot finoman eldolgozzuk az almás-mákos keverékben.
  4. A kapott masszát eloszlatjuk a tepsiben kiterített tésztán.

Harmadik lépés

  1. Az 1/5 rész tésztát szétmorzsoljuk a keverékre.
  2. 180°C-on, körülbelül 20-25 percig sütjük, míg a morzsák aranybarnák nem lesznek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3039
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
JuniperBerry 1 recept

Éppen mákos batyut készítettem, de túl soknak bizonyult a töltelék, így hirtelen ki kellett találnom valamit...ez a sütemény lett belőle. :)

Hozzávalók

Első lépés

Második lépés

Harmadik lépés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...