r
Nosalty Logó

Almás-mákos fantázia

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás-mákos fantázia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1741 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 6958 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 249 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    71.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4211.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    1945 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    531 mg
  • Foszfor
    1479 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.5 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 1741 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.5 g

Zsír

  • Összesen
    284.5 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    150 g
  • Koleszterin
    537 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16846.8 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    426 mg
  • Kálcium
    7781 mg
  • Vas
    70 mg
  • Magnézium
    2126 mg
  • Foszfor
    5916 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    39 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    985.9 g
  • Cukor
    448 mg
  • Élelmi rost
    140 mg

VÍZ

  • Összesen
    1199.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    554 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1699 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    518 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    857 micro
Összesen 6958 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először bő, lobogó sós vízben kifőzzük a tésztát -al dente- vagyis "ropogósra".
  2. Leszűrjük, és félretesszük.
  3. Megtisztítjuk, és hajszálvékonyra felszeleteljük az almákat.
  4. Fahéjas cukorban megforgatjuk őket, majd állni hagyjuk.
  5. Összekeverjük a tojást, a cukrokat, a tejfölt és a citrom héját, levét.
  6. Egy közepes méretű tepsit vékonyan kivajazunk, az első réteg alma, erre kerül a tészta.
  7. Ezt megszórjuk a mákos mazsolával, majd féldiónyi vajdarabkákat ejtünk a tetejükre.
  8. Meglocsoljuk a tojásos-tejfölös keverékkel, majd ezt megismételjük.
  9. Cukros alma legyen a tetején (karamellizálódik: finom!).
  10. Középen sütjük 20 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x20x7
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14329
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 01.

Ajánló

Kicsi barackpálinkával kikevert házi baracklekvárral, esetleg -gyerekeknek- melegített mézzel. A tetejére Hulala mehet, de nekünk nem hiányzott:) Esetleg habcsókos tojáshab is, mint a máglyarakásra szokás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukámmal ketten mesterek vagyunk a "Használd újra a tegnapit"című játékban -a mai eredmény ez lett. Nagyon finom és lágy rakottast kapunk, szerintünk önálló ételként is kitűnő egy tartalmasabb leves után. Nem túl édes, ragacsos, de ez még engem sem zavar, aki pedig imádja a tömény édességeket:).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...