Almás-mákos fantázia
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
1741
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
6958
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
249
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.1 g
Zsír
-
Összesen 71.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4211.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 1945 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 531 mg
-
Foszfor 1479 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 246.5 g
-
Cukor 112 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 299.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 425 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 214 micro
Összesen
1741
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 180.5 g
Zsír
-
Összesen 284.5 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 150 g
-
Koleszterin 537 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16846.8 g
-
Cink 50 mg
-
Szelén 426 mg
-
Kálcium 7781 mg
-
Vas 70 mg
-
Magnézium 2126 mg
-
Foszfor 5916 mg
-
Nátrium 429 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 39 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 985.9 g
-
Cukor 448 mg
-
Élelmi rost 140 mg
VÍZ
-
Összesen 1199.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 554 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1699 micro
-
Kolin: 506 mg
-
Retinol - A vitamin: 518 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 319 micro
-
β-crypt 115 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 857 micro
Összesen
6958
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 600.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 277 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 211 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.1 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 42.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
249
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Először bő, lobogó sós vízben kifőzzük a tésztát -al dente- vagyis "ropogósra".
- Leszűrjük, és félretesszük.
- Megtisztítjuk, és hajszálvékonyra felszeleteljük az almákat.
- Fahéjas cukorban megforgatjuk őket, majd állni hagyjuk.
- Összekeverjük a tojást, a cukrokat, a tejfölt és a citrom héját, levét.
- Egy közepes méretű tepsit vékonyan kivajazunk, az első réteg alma, erre kerül a tészta.
- Ezt megszórjuk a mákos mazsolával, majd féldiónyi vajdarabkákat ejtünk a tetejükre.
- Meglocsoljuk a tojásos-tejfölös keverékkel, majd ezt megismételjük.
- Cukros alma legyen a tetején (karamellizálódik: finom!).
- Középen sütjük 20 percig.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x20x7
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 14327
- Feltöltés dátuma: 2010. március 01.
Ajánló
Kicsi barackpálinkával kikevert házi baracklekvárral, esetleg -gyerekeknek- melegített mézzel. A tetejére Hulala mehet, de nekünk nem hiányzott:) Esetleg habcsókos tojáshab is, mint a máglyarakásra szokás.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Anyukámmal ketten mesterek vagyunk a "Használd újra a tegnapit"című játékban -a mai eredmény ez lett. Nagyon finom és lágy rakottast kapunk, szerintünk önálló ételként is kitűnő egy tartalmasabb leves után. Nem túl édes, ragacsos, de ez még engem sem zavar, aki pedig imádja a tömény édességeket:).