r
Nosalty Logó

Almás-mákos-diós flódni borosan

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Almás-mákos-diós flódni borosan
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

Az almás töltelékhez

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

1350
Kalória
19.2g
Fehérje
172.2g
Szénhidrátok
61.4g
Zsír
209.3g
Víz
81.4g
Koleszterin
13g
Rost
99.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

Az almás töltelékhez

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Összesen 1350 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

Az almás töltelékhez

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Összesen 10786 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

Az almás töltelékhez

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Összesen 270 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1307 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    522 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.2 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    209.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 1350 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.5 g

Zsír

  • Összesen
    491.3 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    255 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10455.8 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    4179 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    1530 mg
  • Foszfor
    4120 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    30 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1377.6 g
  • Cukor
    795 mg
  • Élelmi rost
    104 mg

Víz

  • Összesen
    1674 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2306 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    266 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    710 micro
  • Kolin:
    766 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2143 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1852 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1032 micro
Összesen 10786 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 270 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, hideg helyre tesszük.
  2. Az almát lereszeljük, összekeverjük az anyagokat, és felfőzzük.
  3. A mákot daráljuk, összekeverjük a hozzávalókat, a bort felforraljuk, és ráöntjük óvatosan, ne legyen túl híg.
  4. A diót daráljuk, szintén összekeverjük a hozzávalókat, és ráforrázzuk a bort.
  5. Mindegyik keverékünket hűtsük ki, ezután a tésztát ötfelé vágjuk, egyenként kinyújtjuk, és sorban rákenjük a töltelékeket, először az almát, a diót, a mákot, majd a lekvár legyen legfelül, tetejére az ötödik lapot tesszük.
  6. Bekenjük tojásfehérjével, és sütjük. Sokáig kell sütni, nem kell megijedni az időtől.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Kollégám emlegette, hogy egyszer evett ilyen sütit, és mennyire ízlett neki,  megkerestem a receptet, és elkészítettem, azóta többször viszek a munkahelyemre, nagy népszerűségnek örvend.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Az eredeti legényfogó leves

A legényfogó leves egy tartalmas, krémes tradícionális magyar raguleves, amelyet gyakran azért készítettek, hogy elnyerjék a legények szívét – így kapta a nevét is. Gazdag íze és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!