r
Nosalty Logó

Almás krémes Gonoszka konyhájából

5,0

1 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gonoszka1
Almás krémes Gonoszka konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Sárga krémhez

Tetejére

879
Kalória
12.2g
Fehérje
97.7g
Szénhidrátok
49.4g
Zsír
124.9g
Víz
92.3g
Koleszterin
3.7g
Rost
42.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Sárga krémhez

Tetejére

Összesen 879 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Sárga krémhez

Tetejére

Összesen 7018 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Sárga krémhez

Tetejére

Összesen 238 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    765.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    124.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 879 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.4 g

Zsír

  • Összesen
    395 g
  • Telített zsírsav
    300 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    738 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6126 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1330 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    401 mg
  • Foszfor
    2400 mg
  • Nátrium
    1831 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    781.4 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    999 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    664 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1144 micro
Összesen 7018 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához az almákat meghámozzuk, lereszeljük. Meglocsoljuk a kicsavart citromlével.
  2. A kókuszzsírt megolvasztjuk, a tojássárgákkal és a porcukorral kikeverjük. Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és őrölt mandulát, majd a lereszelt almákat a levükkel együtt. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, és beleforgatjuk az almás masszába.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, megszórjuk a lapmandulával, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróba! Ha megsült, rácsra téve kihűtjük.
  4. A 4 dl tejszínt és a 4 dl vizet összekeverjük, hozzáöntjük a házi krémes port, és 3 perc alatt krémmé verjük a robotgéppel.
  5. A kihűlt kapcsos formába visszahelyezett tésztára simítjuk.
  6. A tejszínhabot a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, és a sárga krémre simítjuk.
  7. Hűtőbe tesszük pár órára.
  8. Levesszük a kapcsos forma oldalát, és megszórjuk a fahéjjal összekevert kakaóporral.
  9. Kockákra vágva tálaljuk ezt a finom süteményt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37

Ezt a süteményt is Orsi húgom névnapjára készítettem. A sárga krémet lehet egyszerűen 8 deci tejjel készíteni, de én azért készítettem hulala-víz keverékével, mert a tejérzékeny családtagok nem fogyaszthatnak tejet, csak hulalát.  De mindenkinek nagyon ízlett, bár 5 éves Panna unokahúgom azt mondta, hogy legközelebb még több kakaóport tegyek a tetejére. Ez nem a legdiétásabb sütemények közé tartozik, inkább a közép kalóriatartalmúakhoz. 100 gramm 325 kalóriát tartalmaz.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos nem tétlenkedik: újabb projektek vannak kilátásban

Sárközi Ákos újabb és újabb projektekbe vág bele, és van, ami még számára is teljes újdonság. A Konyhafőnök után rengeteg szeretetet kapott az emberektől, ez is segített átvészelni neki ezt az időszakot. Az NLC készített interjút vele, lássuk, hogy érzi most magát a bőrében a sztárséf!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!