r
Nosalty Logó

Almás-kókuszos kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Almás-kókuszos kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 1247 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 4983 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 302 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    73.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.8 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 1247 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    293.6 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3543.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    1674 mg
  • Nátrium
    622 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    555 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    635.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1477 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1063 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    932 micro
Összesen 4983 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A kókuszreszeléket, lisztet és a sütőport összekeverjük.
  2. A puha margarint a cukorral habosra keverjük, majd egyenként a tojásokat is hozzáadjuk.
  3. A kókuszos lisztet beleszórjuk, a tejjel felváltva adagoljuk, és simára keverjük.
  4. Az almát meghámozzuk, kockára vágjuk, és ezt is beleforgatjuk.
  5. Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a tésztát.
  6. A szeletelt mandulához szórjuk a 2 ek cukrot, és meghintjük vele a tészta tetejét.
  7. 200 C fokra előmelegített sütőbe tesszük, a hőmérsékletet 5 perc múlva 190 fokra mérsékeljük, és kb. 30 percig sütjük.
  8. Vigyázni kell, hogy a mandula a tetején ne nagyon barnuljon meg.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22 x 32
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 26444
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás-kókuszos kocka
Katharosz 499 recept

Könnyen, gyorsan elkészíthető, finom sütemény.

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...