r
Nosalty Logó

Almás hamburger lilakáposztával

Monique
Almás hamburger lilakáposztával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A hamburgerhez:

Káposztasalátához:

734
Kalória
41.8g
Fehérje
81.6g
Szénhidrát
28.3g
Zsír
574.2g
Víz
103.5g
Koleszterin
12.7g
Élelmi rost
40.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A hamburgerhez:

Káposztasalátához:

Összesen 734 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A hamburgerhez:

Káposztasalátához:

Összesen 2936 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A hamburgerhez:

Káposztasalátához:

Összesen 89 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1742.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    562 mg
  • Nátrium
    590 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    574.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 734 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.3 g

Zsír

  • Összesen
    113.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    414 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6971 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1739 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    2248 mg
  • Nátrium
    2358 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    326.2 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

Víz

  • Összesen
    2296.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    494 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    944 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    851 micro
  • Kolin:
    567 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    706 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    497 micro
Összesen 2936 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 89 kcal

Elkészítés

A hamburgerhez:

  1. A káposztát szálasra lereszeljük. Sózzuk, megöntözzük a vörösborecettel, és hozzáadjuk a mustárt.
  2. Alaposan összekeverjük, és hagyjuk állni kb. 30 percet, amíg a húspogácsák kisülnek.

Káposztasalátához:

  1. A darált húsba belekeverjük a hozzávalókat és a reszelt vöröshagymát, lapos húspogácsákat formálunk belőle, és grillserpenyőben olívaolajon pirosra kisütjük mindkét oldalát.
  2. Amíg sül a hús, egy másik serpenyőben a kétféle szeletelt hagymát karamellizáljuk barna cukorral.
  3. A zsemléket kissé megpirítjuk, ráteszünk egy-egy húspogácsát, a sajtot és egy adag karamellizált hagymát. Mellé kínáljuk a káposzatasalátát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p

Egy szakácskönyvben találtam ezt a reform hamburger receptet pár évvel ezelőtt, amit a saját ízlésemre húztam, pl. a karamellizált hagymával és a sajttal.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...