r
Nosalty Logó

Almás-gyömbéres kosárka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Norbi06
Almás-gyömbéres kosárka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A sodóhoz

Összesen 501 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A sodóhoz

Összesen 3997 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A sodóhoz

Összesen 203 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 501 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    47.5 g

Zsír

  • Összesen
    222.4 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    814 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1599.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    466.7 g
  • Cukor
    207 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    946.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1890 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1827 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    667 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 3997 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A sodóhoz

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Az almákat meghámozzuk, kivesszük a magházát és a húsát úgy-ahogy sikerül pürésítjük. (Azért írom így, mert finom, mikor maradnak benne nagyobb darabok.)
  2. Ezt ízlés szerint fűszerezve gyömbérrel, szerecsendióval (vagy szerecsendió virággal, ha olyan mázlisták vagyunk, hogy van otthon :-) cukorral és fahéjjal odarakjuk az almát egy kis edényben főni pár percre.
  3. Közben összeállítjuk a linzer tésztát, amihez jó, ha van egy dagasztógépünk, aki helyettünk elvégzi a munka nagy részét és nincs meleg tenyere, amitől a vaj megpuhulna. Ha nincs, kézzel minél gyorsabban összegyúrjuk a tésztát, majd ha szükséges, mert túl puha lett a kezünktől, hűtőben pihentetjük.
  4. Muffin sütőformába nyomkodjuk a tésztát, majd a sütő felső részében 5 percig elősütjük 180 °C fokon (gázsütő 4-es fokozat).
  5. Kivesszük és megnyomkodjuk a felhólyagosodott közepét, hogy visszaessen és a gödrökbe kanalazzuk a közben tűzről levett, és részben kihűlt almás tölteléket. Megszórjuk (ha szerencsénk van egészben maradt, így dekoratívabb) dióval.További 7 percig sütjük, ne tovább, mert a linzertészta kiszárad.
  6. A vaníliás sodóhoz forraljuk fel a tejszínt a tejjel egy edényben, a megnyitott vaníliarúddal (én egy 1,5 éve egy adag cukorban "alvó" rudat használtam, ez is tökéletesen megtette). Figyeljük mert a tej kifut, mikor elkezd "habosodni" vegyük le a lángot kicsire. Ha már pár milliméter híján kifutott, fújjunk rá erősen, így visszaugrik. Ízlés szerint édesítjük vaníliás, vagy sima porcukorral.Ha nem lenne elég sűrű és van türelmünk tojássárgával, ha nincs akkor pedig keményítővel javítunk az állagán,majd alaposan kihűtjük, először szobában, majd a mélyhűtőben jéghidegre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1831
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norbi06 121 recept

Azon vacilláltam, hogy forró karamell mártással, vagy jéghideg vaníliás tejszínsodóval együk a langyos almás "kosárkákat"... hmm... Az állagok, ízek és hőmérsékletek találkozása mesekönyvbe illő (az adag 12 muffin méretű kosárkára szól).

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A sodóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...