r
Nosalty Logó

Almás-diós süti vaníliasodóval  

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Almás-diós süti vaníliasodóval  
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához:

Sodóhoz:

Összesen 1784 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához:

Sodóhoz:

Összesen 7136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához:

Sodóhoz:

Összesen 225 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    118.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1229.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.3 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    410 micro
Összesen 1784 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.7 g

Zsír

  • Összesen
    474.1 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    167 g
  • Koleszterin
    1561 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4917.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1800 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    1699 mg
  • Nátrium
    767 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    625.2 g
  • Cukor
    398 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    929.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1415 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    254 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    1125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1365 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    497 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1638 micro
Összesen 7136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Sodóhoz:

Elkészítés

Tésztához:

  1. A tojást habosra keverjük a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a  szódabikarbónával elkevert lisztet, tejfölt, majd váltakozva a darált diót az olajjal.
  3. És legvégén belekeverjük a reszelt almát.
  4. Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.

Sodóhoz:

  1. A tojássárgákat a cukorral, liszttel és 1 dl tejjel csomómentesre keverjük.
  2. A maradék tejet a vaníliás cukorral feltesszük főzni, és amikor forr, hozzáöntjük a tojásos keveréket.
  3. Összeforraljuk, és hagyjuk kihűlni.
  4. Miután kihűlt, belekeverjük a vajat, és tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3030
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás-diós süti vaníliasodóval  
Salamon Csilla 1203 recept

Nagyon gyorsan elkészül a süti. Darált mákkal is elkészíthető.

Hozzávalók

Tésztához:

Sodóhoz:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...