r
Nosalty Logó

Almás-diós süti vaníliasodóval  

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Almás-diós süti vaníliasodóval  
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához:

Sodóhoz:

Összesen 1784 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához:

Sodóhoz:

Összesen 7136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához:

Sodóhoz:

Összesen 225 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    118.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1229.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.3 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    410 micro
Összesen 1784 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.7 g

Zsír

  • Összesen
    474.1 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    167 g
  • Koleszterin
    1561 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4917.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1800 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    1699 mg
  • Nátrium
    767 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    625.2 g
  • Cukor
    398 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    929.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1415 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    254 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    1125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1365 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    497 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1638 micro
Összesen 7136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Sodóhoz:

Elkészítés

Tésztához:

  1. A tojást habosra keverjük a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a  szódabikarbónával elkevert lisztet, tejfölt, majd váltakozva a darált diót az olajjal.
  3. És legvégén belekeverjük a reszelt almát.
  4. Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.

Sodóhoz:

  1. A tojássárgákat a cukorral, liszttel és 1 dl tejjel csomómentesre keverjük.
  2. A maradék tejet a vaníliás cukorral feltesszük főzni, és amikor forr, hozzáöntjük a tojásos keveréket.
  3. Összeforraljuk, és hagyjuk kihűlni.
  4. Miután kihűlt, belekeverjük a vajat, és tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3026
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás-diós süti vaníliasodóval  
Salamon Csilla 1202 recept

Nagyon gyorsan elkészül a süti. Darált mákkal is elkészíthető.

Hozzávalók

Tésztához:

Sodóhoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...