r
Nosalty Logó

Almás-diós sütemény Adriennke konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Adriennke26
Almás-diós sütemény Adriennke konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 528 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3167 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    149 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 528 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    179.6 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1651.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    803 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    894 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1038 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    994 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    453 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    781 micro
Összesen 3167 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, felszeleteljük (vagy elfelezve, legyezőszerűen bevagdossuk), és citromlével meglocsoljuk.
  2. A darált diót elvegyítjük a liszttel és a sütőporral. A cukrot, a vajat, a csipet sót, a fahéjat, a citromhéjat, a tojásokat és a tejet egy keverőtálban kézi mixerrel először lassan, majd 2 percig magasabb fokozaton jól összekeverjük.
  3. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt (vagy jól kivajazott és kilisztezett) 26 cm-es kapcsos tortaformába öntjük, és elsimítjuk. Az almaszeleteket (vagy a bevagdosott fél almákat) ráhelyezzük a masszára.
  4. Forró sütőben 175 fokon (hőlégkeverés esetén 160 fokon) a legalsó sínen, kb. 50-55 percig sütjük. (Ha kihűlt, tehetünk rá egy kevés színtelen tortazselét: elkészítését lásd a tortazselé csomagolásán.) Úgy az igazi, ha friss tejszínhabbal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4067
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás-diós sütemény Adriennke konyhájából
Adriennke26 32 recept

Gyorsan, egyszerűen elkészíthető süteményt szerettem volna készíteni. Egy német internetes oldalon találtam a receptet. Annyi a különbség az ott található recepthez képest, hogy én az almát egyszerűen felszeleteltem, míg ott úgy van írva, hogy az almát elfelezzük, magházát eltávolítjuk, és legyezőszerűen bevagdossuk. Ja, és én még tettem rá egy kevés színtelen tortazselét, hogy az almaszeleteket fixáljam, az eredeti receptben ez nem volt benne.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...