Almás-diós sütemény Adriennke konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Adriennke26
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
528
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
3167
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 29.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 275.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 149 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 173 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 166 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
528
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.2 g
Zsír
-
Összesen 179.6 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 629 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1651.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 314 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 245 mg
-
Foszfor 803 mg
-
Nátrium 191 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 372 g
-
Cukor 234 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 894 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1038 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 209 micro
-
Kolin: 391 mg
-
Retinol - A vitamin: 994 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 453 micro
-
β-crypt 108 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 781 micro
Összesen
3167
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 99.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
189
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az almát meghámozzuk, felszeleteljük (vagy elfelezve, legyezőszerűen bevagdossuk), és citromlével meglocsoljuk.
- A darált diót elvegyítjük a liszttel és a sütőporral. A cukrot, a vajat, a csipet sót, a fahéjat, a citromhéjat, a tojásokat és a tejet egy keverőtálban kézi mixerrel először lassan, majd 2 percig magasabb fokozaton jól összekeverjük.
- A tésztát egy sütőpapírral kibélelt (vagy jól kivajazott és kilisztezett) 26 cm-es kapcsos tortaformába öntjük, és elsimítjuk. Az almaszeleteket (vagy a bevagdosott fél almákat) ráhelyezzük a masszára.
- Forró sütőben 175 fokon (hőlégkeverés esetén 160 fokon) a legalsó sínen, kb. 50-55 percig sütjük. (Ha kihűlt, tehetünk rá egy kevés színtelen tortazselét: elkészítését lásd a tortazselé csomagolásán.) Úgy az igazi, ha friss tejszínhabbal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 55 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4067
- Feltöltés dátuma: 2014. január 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Adriennke26
32 recept
Gyorsan, egyszerűen elkészíthető süteményt szerettem volna készíteni. Egy német internetes oldalon találtam a receptet. Annyi a különbség az ott található recepthez képest, hogy én az almát egyszerűen felszeleteltem, míg ott úgy van írva, hogy az almát elfelezzük, magházát eltávolítjuk, és legyezőszerűen bevagdossuk. Ja, és én még tettem rá egy kevés színtelen tortazselét, hogy az almaszeleteket fixáljam, az eredeti receptben ez nem volt benne.