r
Nosalty Logó

Almás-diós kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás-diós kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 383 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4597 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 246 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 383 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.8 g

Zsír

  • Összesen
    197.9 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2879.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    580 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    1387 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    612.2 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    680.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    588 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    517 micro
  • Kolin:
    433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    563 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    763 micro
Összesen 4597 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt felfuttatjuk tejjel, kis cukorral.
  2. A liszteket összemérjük, a vajat megmikrózzuk (csak lágyra, nem forróra).
  3. 1 db tojást, olajat, cukrot, csipet sót, napraforgó olajat összekeverjük. A felfuttatott élesztőt hozzáadjuk. Az egész tésztát összegyúrjuk, kellemes, lágy tésztát kapunk 15 perc alatt. Nem ragad a kezünkre, a tálhoz sem. Arra ügyeljünk, a tészta ne legyen kemény! 40 percet kelesztjük, letakarva tiszta konyharuhával, meleg helyen.
  4. A duplájára kelt tésztát lisztezett deszkára kivesszük. 3 egyenlő kis cipót formálunk kör alakú, 5 mm-es kis lapokat gyúrunk. A kör alakú lapokat felosztjuk cikkekre.
  5. A megkent tészta cikkelyekre helyezett almákat beletekerjük a vastag felénél kezdve. Kis kifliket készítünk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Tojással megkenjük a tetejüket. 20 perc pihentetés után, 180 fokra állított hőmérsékleten, kb. 40 perc alatt pirosra sütjük.

Töltelék

  1. A körcikkeket habosra kikevert vajjal megkenjük, csakis azt a felét, amire az alma cikkelyeket tesszük.
  2. Az almát megpucoljuk, cikkelyekre vágjuk. Kb. 1,5-2 cm vastag ék alakút készítünk. (Van alma szelető, kör alakú.)
  3. A diót cukorral összekeverjük. Ebben megforgatjuk az alma cikkelyeket egy tálkában.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 14 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1096
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 22.

Ajánló

A diót több cukorral vagy kis fahéjjal, ízlés szerint.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kellemes ízű, alma-dió párosítás. Mindezt édes kiflibe töltve. A leválogatott almákat télire elraktározzuk. A kissé nem szépeket, kicsit hibásakat pont ide kipucolom, hasznosítom. 

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...