r
Nosalty Logó

Almapürétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
J.K.
Almapürétorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 401 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3206 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 401 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    162.1 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    797 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3707.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1032 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    1525 mg
  • Nátrium
    894 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    401.1 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    949.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    949 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    921 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    963 micro
Összesen 3206 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 100 g vajat és 100 g fehér csokit folyamatos keverés mellett megolvasztunk. Amint kész, félrehúzzuk a tűzhelyről, és hagyjuk kihűlni, amíg a többi alapanyagot elő-, ill. elkészítjük.
  2. A 3 tojást megmossuk, kettéválasztjuk.
  3. A sárgájához hozzáöntünk egy evőkanál cukrot, 180 g lisztet, fél csomag sütőport és a 350 g almapürét. Belereszeljük a megtisztított citrom héját.
  4. A tojásokat egy csipet sóval felverjük. Ha már kemény a hab, hozzáadjuk a vaníliás cukrot.
  5. Összekeverjük a másik masszát is, majd amikor már csomómentes, hozzáöntjük az olvasztott vajas csokit és egyenletesen elkeverjük.
  6. A masszát óvatosan összedolgozzuk a habbal. Úgy, mint a piskóta készítésénél. Beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tortaformába vagy tepsibe.
  7. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  8. Amíg az alap sül, addig megmossuk az almákat, felnégyeljük, és kimagozzuk őket. Vékony szeletekre vágjuk, és 2 dl almalében 3-4 percig főzzük. (Kb. 1,5 alma marad meg, a többi vagy vágás közben, vagy főzés közben törik el.) Leszűrjük az almát, és hagyjuk hűlni.
  9. A sajtreszelő nagyobb felén lereszeljük a másik 100 g fehér csokit. Természetesen fehér csokimázzal is helyettesíthető, de azt nem mindenhol lehet kapni.
  10. Ha elkészült a sütemény, 10 percre félretesszük, majd kivesszük a sütőformából, még melegen rászórjuk a reszelt fehér csokoládét, ésfeldíszítjük az almaszeletekkel.
  11. Őrölt fahéjjal vagy mentalevelekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11141
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Német recept. Mi gulyáslevest főztünk nekik, ők pedig hozták a süteményt. Először csodálkoztam, hogy egy krém nélküli, egyszerű süteményt miért kell ennyire feldíszíteni, de amikor megkóstoltam, akkor megértettem. Azóta már legalább harmicszor elkészítettem, mindig nagy sikere van. Én dupla adagot szoktam csinálni, mert errefelé csak 70 0g-os kiszerelésben kapható az almapüré. Ami nem fér bele a tortaformába, azt muffinként készítem el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...