r
Nosalty Logó

Alföldi rablónyárs

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mártika és Feri
Alföldi rablónyárs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A rablónyárshoz

A pácléhez

Összesen 515 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A rablónyárshoz

A pácléhez

Összesen 2059 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A rablónyárshoz

A pácléhez

Összesen 204 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    788.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1241 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1238 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    15 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 515 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    134.6 g

Zsír

  • Összesen
    146.8 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    969 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3153.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1659 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    659.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4962 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    961 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4953 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 2059 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    490 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    489 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

A rablónyárshoz

A pácléhez

Elkészítés

A rablónyárshoz

  1. A borjú és a sertés szűzpecsenyét, valamint a bélszínt lehártyázzuk és egyforma nagyságú szeleteket (érmécskéket) vágunk belőlük.
  2. A csirkemájat is kisebb szeletkékre szeljük.
  3. A füstölt szalonnából vékony darabokat vágunk, mint a húsokból.
  4. A vöröshagymát kettévágjuk és kézzel szálaira szedjük.
  5. A pácot készítsük el, majd műanyag edényben keverjük össze a húsokkak és a májjal, hogy a pác mindenütt érje. A műanyag edényben lefedve egy órát pihentethetjük a húsokat.
  6. A hurkapálcákat, bambusz nyársakat használat előtt áztassuk vízbe!
  7. Amikor már minden anyagot előkészítettünk a grillezéshez, négy egyforma részre elosztjuk, majd a sertésszűzzel kezdve és befejezve, felváltva a hurkapálcákra húzzuk.
  8. Nyáron a szabadban faszénparázs fölött, közepes tűzön, óvatosan forgatva lassan készre sütjük. Figyeljünk arra is, hogy gyorsan bezáruljanak a hús pórusai, ezért a szeletek egyik oldalát addig süssük, amíg az a hőtől kifehéredik, majd a másik oldalával is tegyük ugyanezt, így kevésbé szárad ki, és megőrzi ízeit.
  9. Ügyeljünk arra, hogy a húsok közepe is megfelelően átsüljön.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 248
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 54876
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 22.

Ajánló

Egyedi rablónyárs vegyes húsokkal, falusi ízekkel. Hagymás-törtkrumplival, házi csalamádéval vagy kenyérrel, friss vegyes salátával kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Alföldi rablónyárs
Mártika és Feri 107 recept

A háromféle hús használata a magyar, de főleg az erdélyi konyha egyedülálló ételremekeit hozta létre.

Hozzávalók

A rablónyárshoz

A pácléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...