Alexia-torta gluténmentes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Cafika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
56 kcal
-
0g só0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
4g víz0 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
3g vaníliaaroma0 kcal
-
33 kcal
-
0 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
6 kcal
A krémhez
-
13g dió82 kcal
-
19g fehér csokoládé101 kcal
-
8g tojássárgája24 kcal
-
6g víz0 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
1g rum3 kcal
A tetejére
-
50g habtejszín146 kcal
Összesen
659
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
447 kcal
-
0g só0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
32g víz0 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
25g vaníliaaroma0 kcal
-
267 kcal
-
0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
52 kcal
A krémhez
-
100g dió654 kcal
-
150g fehér csokoládé809 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
50g víz0 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
10g rum23 kcal
A tetejére
-
400g habtejszín1168 kcal
Összesen
5270
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
27 kcal
-
0g só0 kcal
-
13.3g tojás17 kcal
-
1.9g víz0 kcal
-
7.2g cukor28 kcal
-
1.5g vaníliaaroma0 kcal
-
4.2g kukoricakeményítő16 kcal
-
0 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
3 kcal
A krémhez
-
6g dió39 kcal
-
9.1g fehér csokoládé49 kcal
-
3.6g tojássárgája12 kcal
-
3g víz0 kcal
-
12.1g habtejszín35 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
0.6g rum1 kcal
A tetejére
-
24.2g habtejszín71 kcal
Összesen
318
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 43.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 262 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 529 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.7 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 82.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 290 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 285 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 205 micro
Összesen
659
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.5 g
Zsír
-
Összesen 346 g
-
Telített zsírsav 170 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 95 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 61 g
-
Koleszterin 2099 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4231.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 1005 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 247 mg
-
Foszfor 1606 mg
-
Nátrium 1238 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 477.9 g
-
Cukor 295 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 662.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2323 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 428 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 312 micro
-
Kolin: 1248 mg
-
Retinol - A vitamin: 2284 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 447 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1639 micro
Összesen
5270
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 20.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 255.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
318
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 csipet só
-
4 db tojás
-
120 g cukor
-
25 ml vaníliaaroma
-
70 g kukoricakeményítő
-
2 teáskanál gluténmentes sütőpor
A krémhez
-
150 g fehér csokoládé
-
3 db tojássárgája
-
50 ml víz
-
200 ml habtejszín
-
60 g cukor
A tetejére
-
400 ml habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- A 4 tojássárgáját a vízzel habosra keverjük, majd lassan-lassan hozzáadunk 80 g cukrot, belekeverjük a vanília aromát is, krémes masszává keverjük.
- A tojásfehérjét felverjük, beledolgozva a maradék 40 g cukrot.
- A tojássárgás és fehérjés krémet óvatosan összekeverjük.
- Óvatosan hozzáadjuk a kukorica keményítővel, sütőporral elkevert szitált lisztet.
- Kivajazott, lisztezett tortaformába rakjuk a masszát, mehet is az előmelegített sütőbe (nekem 45 perc alatt sült meg), végezzünk tűpróbát.
- Közben elkészítjük a krémet; gőzfürdőben felolvasztjuk a fehér csokit, majd összekeverjük a darált dióval.
- Egy kis fazékban a vizet a cukorral kis hőfokon feloldatjuk.
- Egy fémtálat gőzfürdő fölé helyezünk, forrjon a víz alatta, a fémtálban a tojássárgákat felverjük, közben belecsorgatjuk a cukorszirupot, kézi mixerrel a gőz fölött addig keverjük, míg a massza felmelegszik.
- Majd levéve a gőzről tovább keverjük egészen addig, amíg a massza a háromszorosára nőtt, és lehűlt.
- Majd összekeverjük a csoki-diókrémmel. Legutoljára hozzákeverjük a felvert tejszínt. Az így kapott krémet kb. 2-3 órára hűtőbe helyezzük
- A kihűlt tortát keresztben 3 részre vágjuk, minden szeletet rumos ecsettel bekenünk, majd az alsó és a középső réteget bekenjük a fehér csokis krémmel, a legtetejére és az oldalára felvert tejszínt kenünk.
- Tetejét dióval díszítjük.
- Tálalásig hűtőben tartjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 13770
- Feltöltés dátuma: 2011. október 19.
Ajánló
Különleges alkalmakra, születésnapra stb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Cafika
156 recept
Ez egy nagyon-nagyon finom torta, a receptet a dr. Schaer oldalán találtam, és már többször elkészítettem.