r
Nosalty Logó

Alexia-torta gluténmentes

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Cafika
Alexia-torta gluténmentes
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

659
Kalória
9.4g
Fehérje
59.7g
Szénhidrátok
43.2g
Zsír
82.8g
Víz
262.3g
Koleszterin
2g
Rost
36.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 659 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5270 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 318 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 659 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.5 g

Zsír

  • Összesen
    346 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    2099 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4231.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1005 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1606 mg
  • Nátrium
    1238 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    477.9 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    662.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2323 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    428 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    1248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2284 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1639 micro
Összesen 5270 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 318 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A 4 tojássárgáját a vízzel habosra keverjük, majd lassan-lassan hozzáadunk 80 g cukrot, belekeverjük a vanília aromát is, krémes masszává keverjük.
  2. A tojásfehérjét felverjük, beledolgozva a maradék 40 g cukrot.
  3. A tojássárgás és fehérjés krémet óvatosan összekeverjük.
  4. Óvatosan hozzáadjuk a kukorica keményítővel, sütőporral elkevert szitált lisztet.
  5. Kivajazott, lisztezett tortaformába rakjuk a masszát, mehet is az előmelegített sütőbe (nekem 45 perc alatt sült meg), végezzünk tűpróbát.
  6. Közben elkészítjük a krémet; gőzfürdőben felolvasztjuk a fehér csokit, majd összekeverjük a darált dióval.
  7. Egy kis fazékban a vizet a cukorral kis hőfokon feloldatjuk.
  8. Egy fémtálat gőzfürdő fölé helyezünk, forrjon a víz alatta, a fémtálban a tojássárgákat felverjük, közben belecsorgatjuk a cukorszirupot, kézi mixerrel a gőz fölött addig keverjük, míg a massza felmelegszik.
  9. Majd levéve a gőzről tovább keverjük egészen addig, amíg a massza a háromszorosára nőtt, és lehűlt.
  10. Majd összekeverjük a csoki-diókrémmel. Legutoljára hozzákeverjük a felvert tejszínt. Az így kapott krémet kb. 2-3 órára hűtőbe helyezzük
  11. A kihűlt tortát keresztben 3 részre vágjuk, minden szeletet rumos ecsettel bekenünk, majd az alsó és a középső réteget bekenjük a fehér csokis krémmel, a legtetejére és az oldalára felvert tejszínt kenünk.
  12. Tetejét dióval díszítjük.
  13. Tálalásig hűtőben tartjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24

Ez egy nagyon-nagyon finom torta, a receptet a dr. Schaer oldalán találtam, és már többször elkészítettem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!