r
Nosalty Logó

Alexia-torta gluténmentes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cafika
Alexia-torta gluténmentes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 659 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5270 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 318 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 659 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.5 g

Zsír

  • Összesen
    346 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    2099 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4231.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1005 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1606 mg
  • Nátrium
    1238 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    477.9 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    662.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2323 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    428 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    1248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2284 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1639 micro
Összesen 5270 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A 4 tojássárgáját a vízzel habosra keverjük, majd lassan-lassan hozzáadunk 80 g cukrot, belekeverjük a vanília aromát is, krémes masszává keverjük.
  2. A tojásfehérjét felverjük, beledolgozva a maradék 40 g cukrot.
  3. A tojássárgás és fehérjés krémet óvatosan összekeverjük.
  4. Óvatosan hozzáadjuk a kukorica keményítővel, sütőporral elkevert szitált lisztet.
  5. Kivajazott, lisztezett tortaformába rakjuk a masszát, mehet is az előmelegített sütőbe (nekem 45 perc alatt sült meg), végezzünk tűpróbát.
  6. Közben elkészítjük a krémet; gőzfürdőben felolvasztjuk a fehér csokit, majd összekeverjük a darált dióval.
  7. Egy kis fazékban a vizet a cukorral kis hőfokon feloldatjuk.
  8. Egy fémtálat gőzfürdő fölé helyezünk, forrjon a víz alatta, a fémtálban a tojássárgákat felverjük, közben belecsorgatjuk a cukorszirupot, kézi mixerrel a gőz fölött addig keverjük, míg a massza felmelegszik.
  9. Majd levéve a gőzről tovább keverjük egészen addig, amíg a massza a háromszorosára nőtt, és lehűlt.
  10. Majd összekeverjük a csoki-diókrémmel. Legutoljára hozzákeverjük a felvert tejszínt. Az így kapott krémet kb. 2-3 órára hűtőbe helyezzük
  11. A kihűlt tortát keresztben 3 részre vágjuk, minden szeletet rumos ecsettel bekenünk, majd az alsó és a középső réteget bekenjük a fehér csokis krémmel, a legtetejére és az oldalára felvert tejszínt kenünk.
  12. Tetejét dióval díszítjük.
  13. Tálalásig hűtőben tartjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13770
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 19.

Ajánló

Különleges alkalmakra, születésnapra stb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy nagyon-nagyon finom torta, a receptet a dr. Schaer oldalán találtam, és már többször elkészítettem.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek