r
Nosalty Logó

Agytorta Halloweenra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mayura
Agytorta Halloweenra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Vörös bársony tortához

Cukorszirup

Vajkrém

Cukorfondant

Eperdzsem kencézés

Összesen 1001 kcal
  • 4% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Vörös bársony tortához

Cukorszirup

Vajkrém

Cukorfondant

Eperdzsem kencézés

Összesen 11976 kcal
  • 4% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Vörös bársony tortához

Cukorszirup

Vajkrém

Cukorfondant

Eperdzsem kencézés

Összesen 382 kcal
  • 4% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.4 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 1001 kcal
  • 4% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    113.5 g

Zsír

  • Összesen
    421.5 g
  • Telített zsírsav
    218 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    880 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4627.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    895 mg
  • Nátrium
    2901 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1960.7 g
  • Cukor
    1581 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    492.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2777 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2725 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    640 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 11976 kcal
  • 4% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 382 kcal

Hozzávalók

Vörös bársony tortához

Cukorszirup

Vajkrém

Cukorfondant

Eperdzsem kencézés

Elkészítés

Vörös bársony tortához

  1. A vajat, az olajat, a tojást és a joghurtot egy tálban alaposan összekeverjük, majd a vörös ételfestéket is elkeverjük benne. Mindent bele csak egyszerűen!
  2. A lisztet és a kakaóport a sóval összeszitáljuk.
  3. A száraz és a nedves részeket 3-4 adagban összekeverjük és legalább 3-4 percig elektromos keverővel keverjük, hogy minden klassz homogén legyen.
  4. A szódabikarbónát és az ecetet összekeverjük. (Habzani fog.) Majd a masszához adjuk.
  5. A sütőt előmelegítjük 175 C fokra. Egy kerek fém formát pl. a konyhai mérleg üstjét, vagy egy réz üstöt kibéleljük sütőpapírral, és a masszát beleöntjük. Kb. 1 óra és 20 perc kell neki. Hurkapálcikával ellenőrizzük.
  6. Miután teljesen kihűlt, agy formájúra alakítjuk. Magunk elé fektetjük egy deszkára. 1. A két oldalánál levágjuk a széleket. 2. A középen a szemközti "homlok résztől a hátuljáig egy kb. 1 cm széles fél cm mély, árkot húzunk. (Kialakítjuk a két féltekét.) 3. A fejbúbtól egy kissé lekerekítjük, lejtőssé tesszük a formát. 4. A halánték résztől is kissé lekerekítünk. NAGYON KÖNNYEN FARAGHATÓ, EGYSZERŰ DOLOG.

Cukorszirup

  1. Ugyanakkora mennyiségű vizet és cukrot felforralunk, addig, amíg a cukor feloldódik. Teljesen kihűtjük.
  2. A kifaragott tortát a cukorsziruppal alul-felül meglocsoljuk.

Vajkrém

  1. Szobahőmérsékletű vajat a tenyerünk és ujjaink segítségével a torta egész felületén eloszlatunk, és legalább fél órára hűtőbe tesszük.
  2. Mielőtt a fondant-hurkákat elkezdenénk "felvinni", ismét bekenjük a felületet, de már nem kell hűtőbe tenni. Ha véletlenül van egy kis mascarpone sajtkrém, vajkrém helyett az is tökéletesen megfelel.

Cukorfondant

  1. A fehér cukorfondant-t átgyúrjuk, és kis kb. 10 cm hosszú hurkákat hengergetünk belőle. Kialakítjuk a tekervényeket, követve az "agy" formáját. Ha a fondant kiszárad, vizezzük kissé, akkor jobban tapad. Alapvetően jól tapad, és nem kell túl tökéletesre csinálni. Az eredmény tuti lesz.
  2. 2 tojás nagyságú gömbből kialakítjuk a "kisagyat" és haránt kis árkokat húzunk bele. A kész kompozíciót a két kisagyra helyezzük, úgy, hogy a hátsó rész alól csak kissé lógjon ki a kisagy két kis tojása, melynek belső oldalát kissé belapítjuk, hogy az "agy ráfeküdjön.

Eperdzsem kencézés

  1. Eperdzsemet egy kis vízzel felhígítunk és egy ecset segítségével felvisszük a felületre. PONT OLYAN LESZ, MINT EGY IGAZI, VÉRES AGY.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10200
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 09.

Ajánló

Csak lökötteknek!!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk, itt Győrben a mindenszentek idején, hagyománnyá vált, hogy összegyűlnek a barátok és gyermekeink, majd egy közös ebéd után kilátogatunk az esti Halloween programokra az állatkertbe. Idén mindannyian vámpírnak öltöztünk, és úgy gondoltam, ez egy "megfelelő" desszert lesz. A két kislányommal csináltuk a tekervényezést, ami sokkal egyszerűbb, mint amilyennek látszik. Nagyon élvezték. A vendégek teljesen odavoltak, ugyanis a torta nagyon élethű lett. Az íze és az állaga leginkább a kókuszgolyóra emlékeztet. FINCSI.

Hozzávalók

Vörös bársony tortához

Cukorszirup

Vajkrém

Cukorfondant

Eperdzsem kencézés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...