Agytorta Halloweenra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Mayura
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 4% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 14% Zsír
Vörös bársony tortához
-
38g finomliszt137 kcal
-
48g cukor185 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
63 kcal
-
13g joghurt8 kcal
-
4 kcal
-
0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g só0 kcal
Cukorszirup
Vajkrém
-
17g vaj120 kcal
Cukorfondant
-
75g cukorfondant260 kcal
Eperdzsem kencézés
-
10g eperdzsem28 kcal
Összesen
1001
kcal
- 4% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 14% Zsír
Vörös bársony tortához
-
450g finomliszt1638 kcal
-
575g cukor2225 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
46 kcal
-
0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
4g só0 kcal
Cukorszirup
Vajkrém
-
200g vaj1434 kcal
Cukorfondant
-
900g cukorfondant3114 kcal
Eperdzsem kencézés
-
120g eperdzsem334 kcal
Összesen
11976
kcal
- 4% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 14% Zsír
Vörös bársony tortához
-
14.3g finomliszt52 kcal
-
18.3g cukor71 kcal
-
6.4g vaj46 kcal
-
2.7g napraforgó olaj24 kcal
-
4.8g joghurt3 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0.1g só0 kcal
Cukorszirup
Vajkrém
-
6.4g vaj46 kcal
Cukorfondant
-
28.6g cukorfondant99 kcal
Eperdzsem kencézés
-
3.8g eperdzsem11 kcal
Összesen
382
kcal
- 4% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 35.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 385.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 242 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163.4 g
-
Cukor 132 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 41.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 231 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 227 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
1001
kcal
- 4% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 113.5 g
Zsír
-
Összesen 421.5 g
-
Telített zsírsav 218 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 136 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 880 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4627.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 410 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 232 mg
-
Foszfor 895 mg
-
Nátrium 2901 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1960.7 g
-
Cukor 1581 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 492.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2777 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 159 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 2725 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 640 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
11976
kcal
- 4% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 147.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.3 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
382
kcal
Hozzávalók
Vörös bársony tortához
-
2.5 bögre cukor
-
20 dkg vaj
-
1 dl napraforgó olaj
-
1.5 dl joghurt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 kávéskanál vanília kivonat
-
1 teáskanál ecet
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
1 kávéskanál só
Cukorszirup
Vajkrém
-
200 g vaj
Cukorfondant
Eperdzsem kencézés
-
6 ek eperdzsem
Elkészítés
Vörös bársony tortához
- A vajat, az olajat, a tojást és a joghurtot egy tálban alaposan összekeverjük, majd a vörös ételfestéket is elkeverjük benne. Mindent bele csak egyszerűen!
- A lisztet és a kakaóport a sóval összeszitáljuk.
- A száraz és a nedves részeket 3-4 adagban összekeverjük és legalább 3-4 percig elektromos keverővel keverjük, hogy minden klassz homogén legyen.
- A szódabikarbónát és az ecetet összekeverjük. (Habzani fog.) Majd a masszához adjuk.
- A sütőt előmelegítjük 175 C fokra. Egy kerek fém formát pl. a konyhai mérleg üstjét, vagy egy réz üstöt kibéleljük sütőpapírral, és a masszát beleöntjük. Kb. 1 óra és 20 perc kell neki. Hurkapálcikával ellenőrizzük.
- Miután teljesen kihűlt, agy formájúra alakítjuk. Magunk elé fektetjük egy deszkára. 1. A két oldalánál levágjuk a széleket. 2. A középen a szemközti "homlok résztől a hátuljáig egy kb. 1 cm széles fél cm mély, árkot húzunk. (Kialakítjuk a két féltekét.) 3. A fejbúbtól egy kissé lekerekítjük, lejtőssé tesszük a formát. 4. A halánték résztől is kissé lekerekítünk. NAGYON KÖNNYEN FARAGHATÓ, EGYSZERŰ DOLOG.
Cukorszirup
- Ugyanakkora mennyiségű vizet és cukrot felforralunk, addig, amíg a cukor feloldódik. Teljesen kihűtjük.
- A kifaragott tortát a cukorsziruppal alul-felül meglocsoljuk.
Vajkrém
- Szobahőmérsékletű vajat a tenyerünk és ujjaink segítségével a torta egész felületén eloszlatunk, és legalább fél órára hűtőbe tesszük.
- Mielőtt a fondant-hurkákat elkezdenénk "felvinni", ismét bekenjük a felületet, de már nem kell hűtőbe tenni. Ha véletlenül van egy kis mascarpone sajtkrém, vajkrém helyett az is tökéletesen megfelel.
Cukorfondant
- A fehér cukorfondant-t átgyúrjuk, és kis kb. 10 cm hosszú hurkákat hengergetünk belőle. Kialakítjuk a tekervényeket, követve az "agy" formáját. Ha a fondant kiszárad, vizezzük kissé, akkor jobban tapad. Alapvetően jól tapad, és nem kell túl tökéletesre csinálni. Az eredmény tuti lesz.
- 2 tojás nagyságú gömbből kialakítjuk a "kisagyat" és haránt kis árkokat húzunk bele. A kész kompozíciót a két kisagyra helyezzük, úgy, hogy a hátsó rész alól csak kissé lógjon ki a kisagy két kis tojása, melynek belső oldalát kissé belapítjuk, hogy az "agy ráfeküdjön.
Eperdzsem kencézés
- Eperdzsemet egy kis vízzel felhígítunk és egy ecset segítségével felvisszük a felületre. PONT OLYAN LESZ, MINT EGY IGAZI, VÉRES AGY.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10200
- Feltöltés dátuma: 2015. november 09.
Ajánló
Csak lökötteknek!!!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mayura
30 recept
Nálunk, itt Győrben a mindenszentek idején, hagyománnyá vált, hogy összegyűlnek a barátok és gyermekeink, majd egy közös ebéd után kilátogatunk az esti Halloween programokra az állatkertbe. Idén mindannyian vámpírnak öltöztünk, és úgy gondoltam, ez egy "megfelelő" desszert lesz. A két kislányommal csináltuk a tekervényezést, ami sokkal egyszerűbb, mint amilyennek látszik. Nagyon élvezték. A vendégek teljesen odavoltak, ugyanis a torta nagyon élethű lett. Az íze és az állaga leginkább a kókuszgolyóra emlékeztet. FINCSI.