r
Nosalty Logó

Agglegény kedvence

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Agglegény kedvence
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Összesen 1354 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Összesen 5416 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Összesen 342 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.6 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    475 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 1354 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.7 g

Zsír

  • Összesen
    226.5 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2332.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    959 mg
  • Nátrium
    556 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    754.4 g
  • Cukor
    346 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    409.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1939 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    612 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1900 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    750 micro
Összesen 5416 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, (3 ek)cukorral és a sóval..
  2. A tejet meglangyosítjuk az (1 ek) cukorral, és beletördeljük az élesztőt.
  3. Beletesszük a 3 tojássárgáját, és a felfuttatott élesztőt.
  4. Belereszeljük a citrom héját, és fele levét belecsavarjuk.
  5. Az anyagokat jól összedolgozzuk.
  6. A tepsit kivajazzuk, és a tésztát belesimítjuk.
  7. Meleg helyen pihentetjük, majd halványsárgára sütjük.
  8. Megkenjük baracklekvárral.
  9. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük.
  10. A habot rákenjük a lekvárra, és visszatesszük a langyos sütőbe.
  11. Alacsony hőfokon szárítjuk.
  12. Ha megpirul a hab, lekapcsoljuk a sütőt és a nyitott ajtónál még a sütő kihűléséig száradni hagyjuk.
  13. Utána kockára vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x23
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 355
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 78887
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 23.

Ajánló

Kiváló vendégkínáló!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ómama süteményes könyvéből való ez a hangzatos nevű, egyszerű sütemény. Férjem első számú kedvence. Annál finomabb, minél vastagabb a lekvárréteg, és az arra rátett hab. A lefagyasztott és összegyűjtögetett tojásfehérjéket ennek a sütinek a tetejére szoktam felhasználni. A sütési időt pontosan nem lehet megadni, mert  a tészta ugyan gyorsan sül, de a hab szárítása nem mindig ugyanannyi időt vesz igénybe.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...