Agglegény kedvence
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
63g vaj448 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g tej14 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
5g citromlé1 kcal
A kenéshez
-
70 kcal
A tetejére
-
60g tojásfehérje31 kcal
-
63g cukor242 kcal
Összesen
1354
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g tej56 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g citromlé4 kcal
A kenéshez
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
A tetejére
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
250g cukor968 kcal
Összesen
5416
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
31.5g finomliszt115 kcal
-
15.8g vaj113 kcal
-
3.8g tojássárgája12 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.3g tej4 kcal
-
1.3g élesztő1 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
1.3g citromlé0 kcal
A kenéshez
-
6.3g sárgabaracklekvár18 kcal
A tetejére
-
15.1g tojásfehérje8 kcal
-
15.8g cukor61 kcal
Összesen
342
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.7 g
Zsír
-
Összesen 56.6 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 297 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 583.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 240 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 188.6 g
-
Cukor 87 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 102.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 485 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 475 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 188 micro
Összesen
1354
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.7 g
Zsír
-
Összesen 226.5 g
-
Telített zsírsav 134 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1189 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2332.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 259 mg
-
Kálcium 379 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 959 mg
-
Nátrium 556 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 754.4 g
-
Cukor 346 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 409.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1939 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 407 micro
-
Kolin: 612 mg
-
Retinol - A vitamin: 1900 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 448 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 750 micro
Összesen
5416
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 147.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.6 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
342
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
25 dkg vaj
-
3 db tojássárgája
-
4 ek cukor
-
1 csipet só
-
1 dl tej
-
2 dkg élesztő
-
1 fél citromból nyert citromlé
A kenéshez
-
10 dkg sárgabaracklekvár
A tetejére
-
6 db tojásfehérje
-
25 dkg cukor
Elkészítés
A tésztához
- A vajat elmorzsoljuk a liszttel, (3 ek)cukorral és a sóval..
- A tejet meglangyosítjuk az (1 ek) cukorral, és beletördeljük az élesztőt.
- Beletesszük a 3 tojássárgáját, és a felfuttatott élesztőt.
- Belereszeljük a citrom héját, és fele levét belecsavarjuk.
- Az anyagokat jól összedolgozzuk.
- A tepsit kivajazzuk, és a tésztát belesimítjuk.
- Meleg helyen pihentetjük, majd halványsárgára sütjük.
- Megkenjük baracklekvárral.
- A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük.
- A habot rákenjük a lekvárra, és visszatesszük a langyos sütőbe.
- Alacsony hőfokon szárítjuk.
- Ha megpirul a hab, lekapcsoljuk a sütőt és a nyitott ajtónál még a sütő kihűléséig száradni hagyjuk.
- Utána kockára vágjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 32x23
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 355
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 78887
- Feltöltés dátuma: 2010. április 23.
Ajánló
Kiváló vendégkínáló!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ómama süteményes könyvéből való ez a hangzatos nevű, egyszerű sütemény. Férjem első számú kedvence. Annál finomabb, minél vastagabb a lekvárréteg, és az arra rátett hab. A lefagyasztott és összegyűjtögetett tojásfehérjéket ennek a sütinek a tetejére szoktam felhasználni. A sütési időt pontosan nem lehet megadni, mert a tészta ugyan gyorsan sül, de a hab szárítása nem mindig ugyanannyi időt vesz igénybe.