r
Nosalty Logó

Áfonyás túrótorta SpicyKate konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SpicyKate
Áfonyás túrótorta SpicyKate konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótához

Krémhez

Zseléhez

Összesen 514 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótához

Krémhez

Zseléhez

Összesen 2570 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótához

Krémhez

Zseléhez

Összesen 211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 514 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.6 g

Zsír

  • Összesen
    158.9 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    804 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3289.8 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    504 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    1039 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.9 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    635.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    616 micro
Összesen 2570 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.4 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Piskótához

  1. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből habot verünk a cukorral. Nem szabad túl keményre verni, akkor jó, ha még a kis csúcs visszahajlik, ahogy kivesszük a habevőt.
  2. A lisztet és a kakaóport átszitáljuk.
  3. A tojássárgákat a habhoz keverjük, majd óvatosan a lisztes kakaóport is hozzáforgatjuk.
  4. A kész piskótatésztát tortaformába öntjük, és 180 fokon, alsó-felső sütésen készre sütjük. Nagyon hamar megsül, mert egészen vékony piskótalapra van szükség.

Krémhez

  1. A túrót a joghurttal és a cukorral botmixerrel egyneműsítjük.
  2. A habtejszínt felverjük, én felverés előtt adtam hozzá a zselatinfixet, a zselatin használati útmutatója szerint.
  3. A zselatinos tejszínhabot hozzáforgatjuk a túrós-joghurtos masszához, majd a kihűlt piskóta tetején elegyengetjük, és mehet az egész a hűtőbe.

Zseléhez

  1. Az áfonyát a cukorral és egy kevés vízzel botmixerrel pépesítjük, ha túl sűrű lenne, önteni kell hozzá még egy kis vizet, de maximum annyit, hogy az egész térfogata 2 dl legyen.
  2. A tortazseléhez még hidegen hozzáadjuk az áfonyapépet, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Ha felforrt, egy pár percig hagyjuk hűlni, majd mehet a torta tetejére az egész, és vissza a hűtőbe, kb. 3 órára.
  3. Ha kellően megszilárdult a torta, le lehet róla húzni a gyűrűt. Én áfonyaszemekkel és étcsokoládéval díszítettem.
  4. A megadott mennyiségek egy pici, 22 cm átmérőjű tortaformával működnek jól!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 199
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 13012
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
SpicyKate 7 recept

Nagyon gyorsan elkészíthető és finom torta, én az első évfordulónkra készítettem a páromnak ajándékba, nála nagy sikere volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...