r
Nosalty Logó

Áfonyás túrókrémes kocka

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Áfonyás túrókrémes kocka
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

931
Kalória
23g
Fehérje
101.8g
Szénhidrátok
46.4g
Zsír
112.3g
Víz
181g
Koleszterin
2.1g
Rost
66.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 931 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3724 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 215 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1172.8 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.8 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    112.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 931 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.2 g

Zsír

  • Összesen
    185.6 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4691.1 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1191 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1261 mg
  • Nátrium
    805 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    407.4 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    449.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1542 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    600 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1462 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    960 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1080 micro
Összesen 3724 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.4 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 215 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A 2 tasak tejszínízű pudingporból az5 ek cukorral és a 6 dl tejjel pudingot főzünk. Még melegen hozzákeverjük a puha margarint, majd többször átkeverve langyosra hűtjük. Amíg hűl, elkészítjük a piskótát.
  2. A 4 tojást szétválasztjuk, és a szokásos módon piskótát készítünk. (A fehérjét a 4 kanál cukorral kemény habbá verjük, majd egyenként hozzákeverjük a sárgákat. A sütőport elkeverjük a liszttel, és egy fakanállal óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba.)
  3. Vajjal kikent, kilisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba!
  4. A túrót villával összetörjük,belekeverjük a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd akihűlt pudinghoz adjuk. 20-30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
  5. A megsült piskótát kiborítjuk a tepsiből, és félbevágjuk. A túrós krém 2/3-ad részével megkenjük az alsó piskótát, majderre rendezzük az áfonyák felét. Beborítjuk a felső piskótával, megkenjük a maradék krémmel, és az egészet megszórjuk csokireszelékkel. Végül szépen elrendezzük a tetején a maradék áfonyát.
  6. Néhány órát hűtőszekrényben pihentetjük, majd tetszés szerint szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Vendégségben ettük először ezt a süteményt, és nagyon-nagyon ízlett. Amióta megkaptam a receptjét, gyakran kéri a család, hogy készítsem el.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!