r
Nosalty Logó

Áfonyás túrókrémes kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Áfonyás túrókrémes kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 931 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3724 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 215 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1172.8 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.8 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 931 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.2 g

Zsír

  • Összesen
    185.6 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4691.1 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1191 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1261 mg
  • Nátrium
    805 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    407.4 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    449.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1542 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    600 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1462 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    960 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1080 micro
Összesen 3724 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.4 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A 2 tasak tejszínízű pudingporból az5 ek cukorral és a 6 dl tejjel pudingot főzünk. Még melegen hozzákeverjük a puha margarint, majd többször átkeverve langyosra hűtjük. Amíg hűl, elkészítjük a piskótát.
  2. A 4 tojást szétválasztjuk, és a szokásos módon piskótát készítünk. (A fehérjét a 4 kanál cukorral kemény habbá verjük, majd egyenként hozzákeverjük a sárgákat. A sütőport elkeverjük a liszttel, és egy fakanállal óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba.)
  3. Vajjal kikent, kilisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba!
  4. A túrót villával összetörjük,belekeverjük a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd akihűlt pudinghoz adjuk. 20-30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
  5. A megsült piskótát kiborítjuk a tepsiből, és félbevágjuk. A túrós krém 2/3-ad részével megkenjük az alsó piskótát, majderre rendezzük az áfonyák felét. Beborítjuk a felső piskótával, megkenjük a maradék krémmel, és az egészet megszórjuk csokireszelékkel. Végül szépen elrendezzük a tetején a maradék áfonyát.
  6. Néhány órát hűtőszekrényben pihentetjük, majd tetszés szerint szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 24892
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 27.

Ajánló

Áfonya helyett más gyümölccsel is készülhet. Eperrel, málnával, bogyós vagy erdei gyümölcsökkel, barackkal, sőt cseresznyével is nagyon finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégségben ettük először ezt a süteményt, és nagyon-nagyon ízlett. Amióta megkaptam a receptjét, gyakran kéri a család, hogy készítsem el.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...