r
Nosalty Logó

Áfonyás túrófánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Áfonyás túrófánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Kb. 50 darabhoz

Összesen 1379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Kb. 50 darabhoz

Összesen 5513 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Kb. 50 darabhoz

Összesen 357 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    101.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1074.2 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 1379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.7 g

Zsír

  • Összesen
    406.5 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    129 g
  • Koleszterin
    626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4296.9 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    1563 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    361.2 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    574 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    143 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    501 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    865 micro
Összesen 5513 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.7 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 357 kcal

Hozzávalók

Kb. 50 darabhoz

Elkészítés

Kb. 50 darabhoz

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, hagyjuk kihűlni, majd finomra reszeljük. A vajat/margarint felolvasztjuk, hagyjuk langyosra hűlni.
  2. A lisztet, a sót és a sütőport összeszitáljuk (vagy habverővel óvatosan, gondosan összekeverjük). A kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat habosra, fehéredésig keverjük. A narancsot alaposan megmossuk, szárazra töröljük, héját a tojáskrémhez reszeljük, majd eldolgozzuk benne a túrót. Hozzáadjuk a rumot, több részletben a lisztet, végül a reszelt burgonyát, az áfonyát és az olvasztott vajat/margarint.
  3. Közepes méretű lábasban vagy fritőzben kb. 160 fokra felforrósítunk két-három ujjnyi olajat (akkor megfelelő a hőmérséklete, ha a belemártott fakanál nyele vagy hurkapálca körül apró buborékok igyekeznek a felszín felé). Két kiskanállal 8-10, diónyi nagyságú adagot szaggatunk ki a masszából, és egyenesen a forró olajba ejtjük, segítjük (sülés közben jócskán megnőnek!). A kiskanalakat minden adagnál a forró olajba mártjuk, hogy ne ragadjon rájuk a tészta. Fedő nélkül, szelíd tűzön/takarék lángon mindkét oldalukon aranybarnára sütjük (5-6 perc). Vigyázat, ha túl forró olajban, élénk tűzön, gyorsan sütjük, kívül hirtelen megpirulnak, belsejük azonban nyers marad!
  4. Szűrőlapáttal kiemeljük az olajból a fánkocskákat, lecsepegtetjük, több rétegben összehajtott papírkendőre terítve, felitatjuk róluk az olajat. Kissé hűlni hagyjuk, majd lapos tálra halmozzuk őket, tetejüket meghintjük fátyolnyi porcukorral (esetleg menta-/citromfűbóbitával díszítjük), és mihamarabb tálaljuk. Langyosan az igazi!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5317
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 27.

Ajánló

TIPP: Külön tálkában felforrósított málnalekvárt, narancsdzsemet, sárgabarack- vagy egyéb savanykás lekvárt, esetleg frissen szeletelt narancsgerezdet kínálhatunk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a kis finomságot szintén nagynénémtől tanultam, aki a Nők Lapja egyik számában találta még régebben. Gyorsan készen van és isteni finom. Nálunk a dupla adag is pillanatok alatt elfogy.

Hozzávalók

Kb. 50 darabhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...