r
Nosalty Logó

Áfonyás süti Marcsustól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsus
Áfonyás süti Marcsustól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A második sorhoz

Összesen 647 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A második sorhoz

Összesen 5177 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A második sorhoz

Összesen 245 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 647 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102 g

Zsír

  • Összesen
    263.6 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2047 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3438.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    733 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1510 mg
  • Nátrium
    711 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    612.4 g
  • Cukor
    285 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1018.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    1302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2325 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    551 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2428 micro
Összesen 5177 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A második sorhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat a liszttel, cukorral, sóval eldogozzuk, hozzákeverjük a többi tészta alapanyagot. Krémesre keverjük.
  2. Kikenünk egy 30 cm-es tortaformát, vagy ennek a méretnek megfelelő szögletest. Vajjal kikenjük, sütőpapírral kibéleljük. Vigyázzunk, hogy a formánk elég magas legyen, ne 5 centis. A tésztára terítjük a gyümölcsöt, és 180 fokon 25 percig sütjük.

A második sorhoz

  1. A tejfölt a tojással kikeverjük, hozzáadjuk a keményítőt és a vaníliás cukrot, elkeverjük.
  2. A 25 perc lejárta után kivesszük a félig sült sütit, és a tejfölös keveréket ráöntjük. Vigyázzunk, óvatosan öntsük, lassan, vékony sugárban.
  3. Visszatesszük a sütőbe, és még 25 percig sütjük. Az idő lejárta után leellenőrizzük a közepén, megsült-e már. Kivesszük, kihűtve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 7100
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 20.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Marcsus 69 recept

Más gyümölccsel is meg lehet próbálni. Meggyel biztos nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához

A második sorhoz

Címlapról ajánljuk