Áfonyás süti Marcsustól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Marcsus
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
25g vaj179 kcal
-
22g cukor85 kcal
-
0g só0 kcal
-
34g tojás43 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
47g finomliszt171 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
8g tej4 kcal
A második sorhoz
Összesen
647
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
200g vaj1434 kcal
-
175g cukor677 kcal
-
0g só0 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
375g finomliszt1365 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
60g tej34 kcal
A második sorhoz
-
500g áfonya285 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
57 kcal
-
45g vaníliás cukor174 kcal
Összesen
5177
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
9.5g vaj68 kcal
-
8.3g cukor32 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g tojás16 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
17.7g finomliszt65 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2.8g tej2 kcal
A második sorhoz
-
23.6g áfonya13 kcal
-
14.2g tejföl28 kcal
-
7.8g tojás10 kcal
-
0.7g étkezési keményítő3 kcal
-
2.1g vaníliás cukor8 kcal
Összesen
245
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 33 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 256 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 429.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 189 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.6 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 127.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 297 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 291 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 304 micro
Összesen
647
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 102 g
Zsír
-
Összesen 263.6 g
-
Telített zsírsav 145 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 2047 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3438.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 261 mg
-
Kálcium 733 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 194 mg
-
Foszfor 1510 mg
-
Nátrium 711 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 612.4 g
-
Cukor 285 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1018.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2375 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 117 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 334 micro
-
Kolin: 1302 mg
-
Retinol - A vitamin: 2325 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 551 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2428 micro
Összesen
5177
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
245
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
200 g vaj
-
175 g cukor
-
1 csipet só
-
5 db tojás
-
1 citromból nyert citromhéj
-
375 g finomliszt
-
2 teáskanál sütőpor
-
60 ml tej
A második sorhoz
-
500 g áfonya
-
300 ml tejföl
-
3 db tojás
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
45 g vaníliás cukor
Elkészítés
A tésztához
- A vajat a liszttel, cukorral, sóval eldogozzuk, hozzákeverjük a többi tészta alapanyagot. Krémesre keverjük.
- Kikenünk egy 30 cm-es tortaformát, vagy ennek a méretnek megfelelő szögletest. Vajjal kikenjük, sütőpapírral kibéleljük. Vigyázzunk, hogy a formánk elég magas legyen, ne 5 centis. A tésztára terítjük a gyümölcsöt, és 180 fokon 25 percig sütjük.
A második sorhoz
- A tejfölt a tojással kikeverjük, hozzáadjuk a keményítőt és a vaníliás cukrot, elkeverjük.
- A 25 perc lejárta után kivesszük a félig sült sütit, és a tejfölös keveréket ráöntjük. Vigyázzunk, óvatosan öntsük, lassan, vékony sugárban.
- Visszatesszük a sütőbe, és még 25 percig sütjük. Az idő lejárta után leellenőrizzük a közepén, megsült-e már. Kivesszük, kihűtve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 7111
- Feltöltés dátuma: 2014. február 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Marcsus
69 recept
Más gyümölccsel is meg lehet próbálni. Meggyel biztos nagyon finom.