r
Nosalty Logó

Áfonyás süti Marcsustól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsus
Áfonyás süti Marcsustól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A második sorhoz

Összesen 647 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A második sorhoz

Összesen 5177 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A második sorhoz

Összesen 245 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 647 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102 g

Zsír

  • Összesen
    263.6 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2047 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3438.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    733 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1510 mg
  • Nátrium
    711 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    612.4 g
  • Cukor
    285 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1018.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    1302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2325 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    551 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2428 micro
Összesen 5177 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A második sorhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat a liszttel, cukorral, sóval eldogozzuk, hozzákeverjük a többi tészta alapanyagot. Krémesre keverjük.
  2. Kikenünk egy 30 cm-es tortaformát, vagy ennek a méretnek megfelelő szögletest. Vajjal kikenjük, sütőpapírral kibéleljük. Vigyázzunk, hogy a formánk elég magas legyen, ne 5 centis. A tésztára terítjük a gyümölcsöt, és 180 fokon 25 percig sütjük.

A második sorhoz

  1. A tejfölt a tojással kikeverjük, hozzáadjuk a keményítőt és a vaníliás cukrot, elkeverjük.
  2. A 25 perc lejárta után kivesszük a félig sült sütit, és a tejfölös keveréket ráöntjük. Vigyázzunk, óvatosan öntsük, lassan, vékony sugárban.
  3. Visszatesszük a sütőbe, és még 25 percig sütjük. Az idő lejárta után leellenőrizzük a közepén, megsült-e már. Kivesszük, kihűtve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7111
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsus 69 recept

Más gyümölccsel is meg lehet próbálni. Meggyel biztos nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához

A második sorhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...