r
Nosalty Logó

Áfonyás-mascarponés kosárka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Áfonyás-mascarponés kosárka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A kosárka tésztájához (12 db)

Krémhez

Összesen 351 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A kosárka tésztájához (12 db)

Krémhez

Összesen 4215 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A kosárka tésztájához (12 db)

Krémhez

Összesen 370 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 351 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    283.3 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2446.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1243 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    382 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1517 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1487 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 4215 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 370 kcal

Hozzávalók

A kosárka tésztájához (12 db)

Krémhez

Elkészítés

A kosárka tésztájához (12 db)

  1. Egy evőkanál vajon megpirítjuk a cukrot, és amikor már jó barna, felengedjük 0,5 dl tejszínnel. 1-2 percig forraljuk, míg bársonyos, sima lesz, majd lehűtjük.
  2. Robotgépbe töltjük a tészta hozzávalóit (a karamellszószt is), és összedolgozzuk a tésztát.
  3. Hengert formálunk belőle, és folpackba csomagolva 20-30 percre a mélyhűtőbe tesszük. A lehűtött tésztát 12 szeletre vágjuk el, kinyújtjuk, kibéleljük vele a muffin formát.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig vakon sütjük (sütőpapírral kitöltve, száraz babbal feltöltve, hogy a tészta ne duzzadjon fel). 10 perc eltelte után a babot és a sütőpapírt kivesszük, és további 10 percig sütjük a tésztát.
  5. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
  6. Közben 1,5 dl tejszínt felverünk 2 ek vaníliás porcukorral, és hozzákeverjük az áfonyalekvárt és a mascarponét. Nyomózsákba kanalazzuk, és megtöltjük vele a kosárkákat.
  7. Tetejét áfonyaszemekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 7601
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Áfonyás-mascarponés kosárka
Évi néni 1830 recept

Fiamnak ma volt a születésnapja, de kifejezetten nem kért tortát. Mindenképpen szerettem volna valami édességet készíteni neki. Nagy sikere volt.

Hozzávalók

A kosárka tésztájához (12 db)

Krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...