r
Nosalty Logó

Áfonyás-kökénylekváros szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Áfonyás-kökénylekváros szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 376 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3385 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 256 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 376 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    168.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2162.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    717 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    929 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420.7 g
  • Cukor
    271 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    654 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    615 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 3385 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a kavart tésztát: a tojást a cukorral, az olajjal kikavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, amelyben előzőleg elkevertük a szódabikarbónát. Fokozatosan adagolva öntjük bele a tejet.
  2. Előmelegített sütőben egy nagyobb, kikent, kilisztezett tepsiben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  3. Amikor kihűlt, hosszában kettévágjuk.
  4. Elkészítjük a krémet: a tejben megfőzzük a búzadarát. Amíg hűl, a margarint kikavarjuk a porcukorral, vaníliás cukorral.
  5. A két krémet összekavarjuk, és a felét az egyik tésztacsíkra kenjük.
  6. A krémre kanalazzuk a lekvárt, majd ráfektetjük a másik tésztát.
  7. A maradék krémmel lekenjük a tetejét.
  8. Az áfonyaszemeket megmossuk, és a sütit feldíszítjük vele, majd a csokit ráreszeljük.
  9. Kb. egy órára hűtőbe tesszük. (Még jobb előző nap elkészíteni.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x38
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6200
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Áfonyás-kökénylekváros szelet
Andi80_ 380 recept

Ezt a receptet a neten találtam, és ribizlilekvárral, ribizliszemekkel volt készítve. Sajnos a termett gyümölcsöt már elhasználtam másik sütikbe, se a piacon, se másik két boltban sem kaptam már ribizlit. Így jött az ötlet, hogy legyen áfonyával díszítve és kökénylekvárral kenve, amit Anyósomtól kaptam. Nagyon különleges ízvilága lett. Természetesen egyéb gyümölccsel és lekvárral is készíthető.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...