r
Nosalty Logó

Áfonyalekváros muffin

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Simon Gábor
Áfonyalekváros muffin
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Áfonyalekváros muffin

Áfonyás hab

890
Kalória
12.2g
Fehérje
108.2g
Szénhidrátok
45.6g
Zsír
85.8g
Víz
186.3g
Koleszterin
2.3g
Rost
54.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Áfonyalekváros muffin

Áfonyás hab

Összesen 890 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Áfonyalekváros muffin

Áfonyás hab

Összesen 3550 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Áfonyalekváros muffin

Áfonyás hab

Összesen 305 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1048.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.2 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    85.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 890 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    182.5 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    745 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4194 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    1197 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    1643 mg
  • Nátrium
    1126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    343.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 3550 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 305 kcal

Elkészítés

Áfonyalekváros muffin

  1. Öntsük egy tálba a tojásokat, az olajat, az olvasztot vajat, a tejet, a cukrot és a csipet sót. Kavarjuk ki teljesen egyneműre.
  2. Ezután szórjuk bele az átszitált lisztet és a sütőport. Kavarjuk ki csomómentesre a tésztát. Érdemes pihentetni min. fél órát sütés előtt. Hűtőbe néhány órára is nyugodtan betehetjük.
  3. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A tésztát porciózzuk ki a formákba (12db), majd tegyük be kb. 20-25 percre sülni.
  4. Amikor kissé kihűltek a muffinok, egy evőpálcika segítségével szúrkáljunk a tetejükre egy lyukat, amibe beletöltjük az áfonyalekvárt.

Áfonyás hab

  1. A behűtőtt tejszínt verjük fel kemény habbá, ezután adjuk hozzá az áfonyalekvárt, és keverjük egyneművé.
  2. Nyomjuk rá habzsákból a muffinokra az áfonyás habot, végül dekoráljuk friss áfonyával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A muffin az egyik legkönnyebben elkészíthető sütemény, és pontosan az egyszerűsége miatt szeretjük oly nagyon. Ha kevés az időnk, és szeretnénk meglepni a családot, vagy a vendégeket egy egyszerű, de annál mutatósabb gyümölcsös, habos sütivel, akkor nem is szabad tovább gondolkozni, a muffin lesz a legideálisabb választás.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csodás csokis muffin

Családunk nagy kedvence ez a recept, amit éveken át egy egyre csokifoltosabb, egyre szamárfülesebb papírról olvastunk le. Maga a sütemény persze maradt ugyanolyan: lustán összedobálós ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!