r
Nosalty Logó

4 lapos krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
4 lapos krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 964 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 7718 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 279 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.6 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    409 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 964 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.7 g

Zsír

  • Összesen
    403.6 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    168 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    94 g
  • Koleszterin
    1106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4619.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    1515 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    1437 mg
  • Nátrium
    948 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    868.9 g
  • Cukor
    407 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    385.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3462 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    227 micro
  • K vitamin:
    342 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    894 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3271 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    2272 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1293 micro
Összesen 7718 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit jól nyújtható tésztává összegyúrjuk. Ha nem állna össze (nekem így jó volt), akkor tegyünk hozzá tejet.
  2. 4 egyforma cipóra osztjuk, majd kinyújtjuk. 24×39 cm–es margarinnal lekent tepsi hátoldalán egyenként kisütjük. Egy lap sütési ideje 7-8 perc (180 fokon), teljesen világosra sütjük.
  3. A krémhez a tojássárgákat, tej felét, cukrokat, kakaóport, lisztet csomómentesre kikeverjük, majd hozzáadjuk a megmaradt tejet, és sűrűre felfőzzük. Ezután hozzákeverjük a margarint és a keményre felvert tojáshabot.
  4. A lapokat betöltjük.
  5. A máz készítése: a tejszínt a csokoládéval felolvasztjuk, hozzákeverjük a margarint, és a sütemény tetejére öntjük. A sütemény 1 éjszakát álljon a hűtőben, és utána tetszés szerint szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24×39
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 12303
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Bea sütik oldalon találtam, de több módosítással készítettem el. Ott debreceni béles néven volt. De én úgy gondolom, hogy nem béles. Nagyon finom lett, hasonló a hatlaposhoz, de kissé más.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...