4 lapos krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
2g szalalkáli0 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
19g margarin134 kcal
-
5 kcal
-
14g tojás17 kcal
A krémhez
-
8g tojássárgája24 kcal
-
125g tej70 kcal
-
9g finomliszt34 kcal
-
0 kcal
-
15 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
19g margarin134 kcal
-
15g tojásfehérje8 kcal
A bevonathoz
-
19g csokoládé102 kcal
-
9g habtejszín27 kcal
-
6g margarin45 kcal
Összesen
964
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
15g szalalkáli0 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
110g tojás138 kcal
A krémhez
-
60g tojássárgája193 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
0 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
A bevonathoz
-
150g csokoládé819 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
-
50g margarin359 kcal
Összesen
7718
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
18.2g finomliszt66 kcal
-
0.5g szalalkáli0 kcal
-
3.6g porcukor14 kcal
-
5.5g margarin39 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
4g tojás5 kcal
A krémhez
-
2.2g tojássárgája7 kcal
-
36.4g tej20 kcal
-
2.7g finomliszt10 kcal
-
0 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
5.5g porcukor21 kcal
-
5.5g margarin39 kcal
-
4.4g tojásfehérje2 kcal
A bevonathoz
-
5.5g csokoládé30 kcal
-
2.7g habtejszín8 kcal
-
1.8g margarin13 kcal
Összesen
279
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.7 g
Zsír
-
Összesen 50.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 577.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 180 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.6 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 48.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 433 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 409 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 284 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 162 micro
Összesen
964
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 133.7 g
Zsír
-
Összesen 403.6 g
-
Telített zsírsav 115 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 168 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 94 g
-
Koleszterin 1106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4619.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 289 mg
-
Kálcium 1515 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 389 mg
-
Foszfor 1437 mg
-
Nátrium 948 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 868.9 g
-
Cukor 407 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 385.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3462 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 227 micro
-
K vitamin: 342 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 294 micro
-
Kolin: 894 mg
-
Retinol - A vitamin: 3271 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 2272 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1293 micro
Összesen
7718
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 168.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
279
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
15 g szalalkáli
-
10 dkg porcukor
-
15 dkg margarin
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 db tojás
A krémhez
-
3 db tojássárgája
-
1 l tej
-
5 evőkanál finomliszt
-
2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
3 csomag vaníliás cukor
-
15 dkg porcukor
-
15 dkg margarin
A bevonathoz
-
15 dkg csokoládé
-
75 ml habtejszín
-
5 dkg margarin
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit jól nyújtható tésztává összegyúrjuk. Ha nem állna össze (nekem így jó volt), akkor tegyünk hozzá tejet.
- 4 egyforma cipóra osztjuk, majd kinyújtjuk. 24×39 cm–es margarinnal lekent tepsi hátoldalán egyenként kisütjük. Egy lap sütési ideje 7-8 perc (180 fokon), teljesen világosra sütjük.
- A krémhez a tojássárgákat, tej felét, cukrokat, kakaóport, lisztet csomómentesre kikeverjük, majd hozzáadjuk a megmaradt tejet, és sűrűre felfőzzük. Ezután hozzákeverjük a margarint és a keményre felvert tojáshabot.
- A lapokat betöltjük.
- A máz készítése: a tejszínt a csokoládéval felolvasztjuk, hozzákeverjük a margarint, és a sütemény tetejére öntjük. A sütemény 1 éjszakát álljon a hűtőben, és utána tetszés szerint szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24×39
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 12303
- Feltöltés dátuma: 2015. április 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
VnéEdit
295 recept
Bea sütik oldalon találtam, de több módosítással készítettem el. Ott debreceni béles néven volt. De én úgy gondolom, hogy nem béles. Nagyon finom lett, hasonló a hatlaposhoz, de kissé más.