3 in 1 ostoros kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
9 kcal
-
67g tej37 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
24 kcal
-
6 kcal
A mazsolás töltelékhez
kakaós töltelékhez
fahéjas töltelékhez
A kenéshez
-
9g tojás12 kcal
Összesen
873
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
600g finomliszt2184 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
400g tej224 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A mazsolás töltelékhez
kakaós töltelékhez
fahéjas töltelékhez
A kenéshez
-
55g tojás69 kcal
Összesen
5229
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
34.5g finomliszt125 kcal
-
2.9g friss élesztő3 kcal
-
23g tej13 kcal
-
9.5g tojás12 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
A mazsolás töltelékhez
kakaós töltelékhez
-
4g vaj29 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
4g porcukor16 kcal
fahéjas töltelékhez
A kenéshez
-
3.2g tojás4 kcal
Összesen
301
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.1 g
Zsír
-
Összesen 35.6 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 558.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 234 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.5 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 49 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 280 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 275 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
873
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 108.8 g
Zsír
-
Összesen 213.7 g
-
Telített zsírsav 115 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 1150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3348.5 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 273 mg
-
Kálcium 820 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 274 mg
-
Foszfor 1404 mg
-
Nátrium 541 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 722.8 g
-
Cukor 237 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 293.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1679 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 653 micro
-
Kolin: 692 mg
-
Retinol - A vitamin: 1652 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 323 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1101 micro
Összesen
5229
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 16.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
301
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
60 dkg finomliszt
-
5 dkg friss élesztő
-
4 dl tej
-
3 db tojás
-
2 ek cukor
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 csomag vaníliás cukor
A mazsolás töltelékhez
kakaós töltelékhez
-
7 dkg vaj
-
1.5 ek cukrozatlan kakaópor
-
7 dkg porcukor
fahéjas töltelékhez
A kenéshez
-
1 db tojás
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt 1 dl langyos tejben 1 ek cukorral felfuttatjuk (letakarjuk,és 15 percre félretesszük).
- A lisztet egy tálba szitáljuk, közepére mélyedést készítünk, a megkelt kovászt beleöntjük, és szépen fokozatosan annyi lisztet adunk hozzá,amennyit felvesz.
- A lisztes kovászhoz adjuk a tojásokat, a vaníliás cukrot, az olajat, a kristálycukrot, és a tejből egy keveset. Elkezdjük összegyúrni a tésztát.
- A többi tejet fokozatosan adjuk hozzá, vigyázva nehogy eláztassuk a tésztánkat. Közepesen lágy tésztát kell kapnunk.
- A nagyjából homogenizált kalácstésztánkat MINIMUM 20 percig dagasztjuk, ez a munka legfárasztóbb része, de megéri.
- A tészta tetejét meghintjük kevés liszttel, letakarjuk, félrerakjuk és egy órát kelesztjük szobahőmérsékleten. (Ha nincs elég meleg a konyhánkban,akkor bekapcsoljuk a sütőt,előmelegítjük 50 fokra, majd lekapcsoljuk, várunk 5 percet, és a tésztát tálastól együtt belerakjuk. Vigyázzunk, hőálló tálat használjunk, nekem egy szuper kis kelesztőtálam van,fedővel.)
- Ha megkelt (kétszeresére dagadt, én onnan szoktam tudni, hogy ledobja a tálam tetejét a tészta), egy vastagon lisztezett deszkára helyezzük, kicsit átgyúrjuk, cipót formázunk belőle, amit további 6 cipóra osztunk.
- A cipók mindegyikét fél centi vastagra nyújtjuk.
- Két kis cipót mazsolás töltelékkel töltünk a következőképpen: 6 dkg vajat felolvasztunk, majd a kinyújtott tésztára kenjük, megszórjuk kristálycukorral, és a mazsolával.
- Újabb kettőt kakaós töltelékkel töltünk, a kakaót a porcukorral és a vajjal kikeverve.
- Végül az utolsó kettőt a kakaós töltelékhez hasonlóan elkészített fahéjjal kenjünk meg.
- Ezután 3-3 rudat összefonunk, középre helyezve mindig a mazsolásat. Vigyázzunk, hogy a fonatok végeit jól csippentsük össze, nehogy kifolyjon a töltelék.
- A kalácsokat még 1 órát kelesztjük egy sütőpapírral bélelt gáztepsiben.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A megkelt kalácsainkat egy tojással lekenjünk, tetejüket pedig megszórhajuk kevés kristálycukorral.
- Az előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Ha nagyon pirulna, alufóliával letakarhatjuk a kalácsok tetejét.
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 168
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 49830
- Feltöltés dátuma: 2009. június 03.
Ajánló
Frissen egy pohár tejjel, teával. "Másnaposan" megkentem a tetejét vékony réteg nutellával.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Gondoltam, kipróbálom egy kicsit másképp az ostoros kalácsot. Nizzai kirándulásunkra vittük. Ebből az adagból két kalács lesz.