r
Nosalty Logó

3 in 1 ostoros kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
3 in 1 ostoros kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mazsolás töltelékhez

kakaós töltelékhez

fahéjas töltelékhez

A kenéshez

Összesen 873 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mazsolás töltelékhez

kakaós töltelékhez

fahéjas töltelékhez

A kenéshez

Összesen 5229 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mazsolás töltelékhez

kakaós töltelékhez

fahéjas töltelékhez

A kenéshez

Összesen 301 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 873 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.8 g

Zsír

  • Összesen
    213.7 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3348.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    820 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1404 mg
  • Nátrium
    541 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    722.8 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1679 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    653 micro
  • Kolin:
    692 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1101 micro
Összesen 5229 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mazsolás töltelékhez

kakaós töltelékhez

fahéjas töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben 1 ek cukorral felfuttatjuk (letakarjuk,és 15 percre félretesszük).
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, közepére mélyedést készítünk, a megkelt kovászt beleöntjük, és szépen fokozatosan annyi lisztet adunk hozzá,amennyit felvesz.
  3. A lisztes kovászhoz adjuk a tojásokat, a vaníliás cukrot, az olajat, a kristálycukrot, és a tejből egy keveset. Elkezdjük összegyúrni a tésztát.
  4. A többi tejet fokozatosan adjuk hozzá, vigyázva nehogy eláztassuk a tésztánkat. Közepesen lágy tésztát kell kapnunk.
  5. A nagyjából homogenizált kalácstésztánkat MINIMUM 20 percig dagasztjuk, ez a munka legfárasztóbb része, de megéri.
  6. A tészta tetejét meghintjük kevés liszttel, letakarjuk, félrerakjuk és egy órát kelesztjük szobahőmérsékleten. (Ha nincs elég meleg a konyhánkban,akkor bekapcsoljuk a sütőt,előmelegítjük 50 fokra, majd lekapcsoljuk, várunk 5 percet, és a tésztát tálastól együtt belerakjuk. Vigyázzunk, hőálló tálat használjunk, nekem egy szuper kis kelesztőtálam van,fedővel.)
  7. Ha megkelt (kétszeresére dagadt, én onnan szoktam tudni, hogy ledobja a tálam tetejét a tészta), egy vastagon lisztezett deszkára helyezzük, kicsit átgyúrjuk, cipót formázunk belőle, amit további 6 cipóra osztunk.
  8. A cipók mindegyikét fél centi vastagra nyújtjuk.
  9. Két kis cipót mazsolás töltelékkel töltünk a következőképpen: 6 dkg vajat felolvasztunk, majd a kinyújtott tésztára kenjük, megszórjuk kristálycukorral, és a mazsolával.
  10. Újabb kettőt kakaós töltelékkel töltünk, a kakaót a porcukorral és a vajjal kikeverve.
  11. Végül az utolsó kettőt a kakaós töltelékhez hasonlóan elkészített fahéjjal kenjünk meg.
  12. Ezután 3-3 rudat összefonunk, középre helyezve mindig a mazsolásat. Vigyázzunk, hogy a fonatok végeit jól csippentsük össze, nehogy kifolyjon a töltelék.
  13. A kalácsokat még 1 órát kelesztjük egy sütőpapírral bélelt gáztepsiben.
  14. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  15. A megkelt kalácsainkat egy tojással lekenjünk, tetejüket pedig megszórhajuk kevés kristálycukorral.
  16. Az előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Ha nagyon pirulna, alufóliával letakarhatjuk a kalácsok tetejét.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 49830
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 03.

Ajánló

Frissen egy pohár tejjel, teával. "Másnaposan" megkentem a tetejét vékony réteg nutellával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gondoltam, kipróbálom egy kicsit másképp az ostoros kalácsot. Nizzai kirándulásunkra vittük. Ebből az adagból két kalács lesz.

Hozzávalók

A tésztához

A mazsolás töltelékhez

kakaós töltelékhez

fahéjas töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...