17 mákos recept, amitől biztos szemcsés marad a mosolyod

Szeretjük a mákot, és láthatólag ő is eléggé kedvel minket: mi más magyarázná, hogy még órákkal a tészta vagy a sütemény elfogyasztása után is találunk majd szemcséiből a fogunk közé ragadva?

Tészta, sütemény, gombóc, guba: a mákos receptek tényleg igen sokszínűek, így, ha az aprószemű olajos mag hódolói közé tartozunk, kedvünk szerint kiélvezhetjük karakteres aromáját. Csak arra vigyázzunk, hogy ha boldogságunkat egy szélesre tárt mosollyal fejeznénk ki, bizony a mákos receptek búcsúajándékaként kis szemek feketéllenek majd fogközhíjainkban. Annyi baj legyen!

  1. 1.

    Epres túrógombóc mákkal, morzsával

  2. 2.

    Gőzölt mákos guba Gerzsenyi Flórától

  3. 3.

    Eperkrémmel töltött mákos piskóta

  4. 4.

    Diós-mákos-édesburgonyás babka

  5. 5.

    A mi mákos nudlink

  6. 6.

    Mákos-citromos minimuffin

  7. 7.

    Túrós-mákos tekercs

  8. 8.

    Minden jóval csúsztatott palacsinta

  9. 9.

    Mákos túrógombóc lekvárral

  10. 10.

    Fodros pozsonyi kocka

  11. 11.

    Mákos almatorta

  12. 12.

    Mákos-citromos csiga

  13. 13.

    Mákos-meggyes bögrés süti

  14. 14.

    Mákos kölesfelfújt

  15. 15.

    Szlovén mákos kalács (Potica)

  16. 16.

    Francia mákos krémes

  17. 17.

    Ana mákos tésztája

Még több mákos recept itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...