Fodros pozsonyi kocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kristyán Fanni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
17g vaj120 kcal
-
17g tojássárgája54 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
6 kcal
-
0 kcal
-
42g tejföl83 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
67g tészta247 kcal
-
33g tojásfehérje17 kcal
-
25g mák131 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
46 kcal
Összesen
813
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
100g vaj717 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0 kcal
-
250g tejföl495 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
400g tészta1484 kcal
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
150g mák788 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
Összesen
4888
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
6.7g vaj48 kcal
-
6.7g tojássárgája22 kcal
-
8.1g cukor31 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
16.8g tejföl33 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
26.8g tészta100 kcal
-
13.4g tojásfehérje7 kcal
-
10.1g mák53 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
6.7g sárgabaracklekvár19 kcal
Összesen
329
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.7 g
Zsír
-
Összesen 37.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 241 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1202.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 448 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 452 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.2 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 85 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 229 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 209 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 224 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 196 micro
Összesen
813
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 124.2 g
Zsír
-
Összesen 224.8 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 1448 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7214.7 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 382 mg
-
Kálcium 2690 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 791 mg
-
Foszfor 2715 mg
-
Nátrium 566 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 607.3 g
-
Cukor 254 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 510.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1375 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1255 micro
-
Kolin: 974 mg
-
Retinol - A vitamin: 1345 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 309 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1177 micro
Összesen
4888
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 484.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 181 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 34.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
329
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
100 g vaj
-
5 db tojássárgája
-
120 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
2.5 dl tejföl
-
1 citromból nyert citromhéj
-
5 db tojásfehérje
-
150 g mák
-
50 g cukor
-
5 ek sárgabaracklekvár
Elkészítés
- Első lépésként főzzük ki a tésztát a csomagolás utasításai szerint sós, lobogó vízben. Miután elkészült, csepegtessük le, és rakjuk egy kicsit félre.
- Ez idő alatt a szobahőmérsékletű vajat és a tojássárgájákat pár perc alatt összemixeljük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a cukor mennyiségének felét (60g), a vaníliás cukrot, és a vaníliakivonatot. Hozzákanalazzuk a tejfölt és belereszeljük egy citrom héját, majd alaposan összekeverjük.
- Következő lépésként fogjuk meg a félretett, kifőtt tésztát, és vegyítsük össze a tojásos masszával.
- Egy kisebb keverőtálban a tojások fehérjét verjük kemény habbá a cukor másik felével (60g), majd óvatos mozdulatokkal keverjük hozzá a tésztához.
- Vajazzunk ki egy sütőformát, majd a tészta 1/3-át egyenletesen oszlassuk szét. A réteg tetejét borítsuk meg a cukorral elkevert mákkal, majd fedjük be egy újabb adag tésztával.
- Erre a rétegre pár kanál baracklekvár kerül, a legvégét pedig a maradék tészta zárja.
- Előmelegített 190°-os sütőben süssük készre 30 perc alatt, majd hagyjuk egy kicsit hűlni.
- A tetejét porcukorral megszórva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 109
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 42
- Össznézettség: 18254
- Feltöltés dátuma: 2022. november 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- buli receptek
-
alkalom:
Kristyán Fanni
104 recept
A pozsonyi kocka tökéletes választás, ha egy gyors, édes, rakott tésztára vágyunk. A vargabélesre hajazó finomságot mákkal és baracklekvárral színesítik, de aki nem kedveli a mákot, könnyedén elkészítheti a diós verziót is.