r
Nosalty Logó

Fodros pozsonyi kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kristyán Fanni
Fodros pozsonyi kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 813 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4888 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1202.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    85 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 813 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.2 g

Zsír

  • Összesen
    224.8 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    1448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7214.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    382 mg
  • Kálcium
    2690 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    791 mg
  • Foszfor
    2715 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    607.3 g
  • Cukor
    254 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    510.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1255 micro
  • Kolin:
    974 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1345 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1177 micro
Összesen 4888 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 329 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első lépésként főzzük ki a tésztát a csomagolás utasításai szerint sós, lobogó vízben. Miután elkészült, csepegtessük le, és rakjuk egy kicsit félre.
  2. Ez idő alatt a szobahőmérsékletű vajat és a tojássárgájákat pár perc alatt összemixeljük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a cukor mennyiségének felét (60g), a vaníliás cukrot, és a vaníliakivonatot. Hozzákanalazzuk a tejfölt és belereszeljük egy citrom héját, majd alaposan összekeverjük.
  3. Következő lépésként fogjuk meg a félretett, kifőtt tésztát, és vegyítsük össze a tojásos masszával.
  4. Egy kisebb keverőtálban a tojások fehérjét verjük kemény habbá a cukor másik felével (60g), majd óvatos mozdulatokkal keverjük hozzá a tésztához.
  5. Vajazzunk ki egy sütőformát, majd a tészta 1/3-át egyenletesen oszlassuk szét. A réteg tetejét borítsuk meg a cukorral elkevert mákkal, majd fedjük be egy újabb adag tésztával.
  6. Erre a rétegre pár kanál baracklekvár kerül, a legvégét pedig a maradék tészta zárja.
  7. Előmelegített 190°-os sütőben süssük készre 30 perc alatt, majd hagyjuk egy kicsit hűlni.
  8. A tetejét porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 18254
  • Feltöltés dátuma: 2022. november 25.

Receptkategóriák

Fodros pozsonyi kocka
Kristyán Fanni 104 recept

A pozsonyi kocka tökéletes választás, ha egy gyors, édes, rakott tésztára vágyunk. A vargabélesre hajazó finomságot mákkal és baracklekvárral színesítik, de aki nem kedveli a mákot, könnyedén elkészítheti a diós verziót is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...