r
Nosalty Logó

Fodros pozsonyi kocka

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kristyán Fanni
Fodros pozsonyi kocka
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

813
Kalória
20.7g
Fehérje
101.2g
Szénhidrátok
37.5g
Zsír
85g
Víz
241.3g
Koleszterin
7.3g
Rost
42.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 813 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4888 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1202.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    85 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 813 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.2 g

Zsír

  • Összesen
    224.8 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    1448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7214.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    382 mg
  • Kálcium
    2690 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    791 mg
  • Foszfor
    2715 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    607.3 g
  • Cukor
    254 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    510.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1255 micro
  • Kolin:
    974 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1345 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1177 micro
Összesen 4888 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 329 kcal

Elkészítés

  1. Első lépésként főzzük ki a tésztát a csomagolás utasításai szerint sós, lobogó vízben. Miután elkészült, csepegtessük le, és rakjuk egy kicsit félre.
  2. Ez idő alatt a szobahőmérsékletű vajat és a tojássárgájákat pár perc alatt összemixeljük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a cukor mennyiségének felét (60g), a vaníliás cukrot, és a vaníliakivonatot. Hozzákanalazzuk a tejfölt és belereszeljük egy citrom héját, majd alaposan összekeverjük.
  3. Következő lépésként fogjuk meg a félretett, kifőtt tésztát, és vegyítsük össze a tojásos masszával.
  4. Egy kisebb keverőtálban a tojások fehérjét verjük kemény habbá a cukor másik felével (60g), majd óvatos mozdulatokkal keverjük hozzá a tésztához.
  5. Vajazzunk ki egy sütőformát, majd a tészta 1/3-át egyenletesen oszlassuk szét. A réteg tetejét borítsuk meg a cukorral elkevert mákkal, majd fedjük be egy újabb adag tésztával.
  6. Erre a rétegre pár kanál baracklekvár kerül, a legvégét pedig a maradék tészta zárja.
  7. Előmelegített 190°-os sütőben süssük készre 30 perc alatt, majd hagyjuk egy kicsit hűlni.
  8. A tetejét porcukorral megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A pozsonyi kocka tökéletes választás, ha egy gyors, édes, rakott tésztára vágyunk. A vargabélesre hajazó finomságot mákkal és baracklekvárral színesítik, de aki nem kedveli a mákot, könnyedén elkészítheti a diós verziót is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!