Eperkrémmel töltött mákos piskóta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
Piskóta
-
37g tojás46 kcal
-
22g cukor84 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
3g mák16 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
33g habtejszín97 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
22g eper7 kcal
-
17g eperlekvár46 kcal
Összesen
525
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
Piskóta
-
220g tojás277 kcal
-
130g cukor503 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
18g mák95 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
200g habtejszín584 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
130g eper39 kcal
-
100g eperlekvár278 kcal
Összesen
3151
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
Piskóta
-
19.1g tojás24 kcal
-
11.3g cukor44 kcal
-
8.7g finomliszt32 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
1.6g mák8 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
17.4g habtejszín51 kcal
-
21.7g mascarpone88 kcal
-
11.3g eper3 kcal
-
8.7g eperlekvár24 kcal
Összesen
274
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 31.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 420.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.6 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 71.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 143 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 171 micro
Összesen
525
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.9 g
Zsír
-
Összesen 191.6 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 942 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2525.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 708 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 142 mg
-
Foszfor 1017 mg
-
Nátrium 542 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 297.4 g
-
Cukor 192 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 429.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 869 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 205 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 180 micro
-
Kolin: 632 mg
-
Retinol - A vitamin: 858 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1024 micro
Összesen
3151
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
274
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Piskóta
- A tojásokat kettéválasztjuk. Egy nagyobb üstben kemény fénylő habbá verjük a tojások fehérjét egy csipet sóval, majd a cukorral. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd óvatos mozdulatokkal belekeverjük a sütőporral összeszitált lisztet és a mákot.
- Egy kisebb tepsit (28x19 cm) kibélelünk sütőpapírral és egyenletesen belesimítjuk a piskótamasszát.
- Előmelegített 180 C-os sütőben 20 perc alatt készre sütjük. A biztonság kedvéért érdemes tűpróbát végezni! A kész piskótát teljesen hidegre hűtjük, azután három lappá vágjuk.
- Az alsó piskótalapot megkenjük eperlekvárral, majd az eperkrém egyharmadával. Ráhelyezzük a következő piskótalapot, amit szintén lekvárral és egyharmad krémmel kenünk meg.
- A kész tortát bevonjuk a maradék krém egy részével. Ezután késsel bejelöljük a kockák vágásához szükséges vonalakat. A maradék krémet habzsákba tesszük és négyzetek közepére krém-rózsákat nyomunk. Hűtőbe tesszük.
- Tálaláskor a vonalak mentén kockákra vágjuk és egy-egy negyedbe vágott eperrel díszítve kínáljuk.
Krém
- Az epret villával, vagy botmixerrel teljesen péppé passzírozzuk. Félretesszük. A habtejszínt stabil habbá verjük és összekeverjük a mascarponéval. Ezután adjuk hozzá az eperpépet.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28x19
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1921
- Feltöltés dátuma: 2023. június 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lizinka_
604 recept