Epres túrógombóc mákkal, morzsával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
A túrógombóchoz
Összesen
456
kcal
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
A túrógombóchoz
Összesen
2730
kcal
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.5 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1498.1 g
-
Cink 219 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 367 mg
-
Vas 170 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 433 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 123.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 100 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 170 micro
Összesen
456
kcal
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 153 g
Zsír
-
Összesen 122.5 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 774 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8988.7 g
-
Cink 1313 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 2202 mg
-
Vas 1021 mg
-
Magnézium 526 mg
-
Foszfor 2596 mg
-
Nátrium 1130 mg
-
Réz 52 mg
-
Mangán 49 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 253.1 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 742.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 483 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 132 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 127 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 411 micro
-
Kolin: 610 mg
-
Retinol - A vitamin: 478 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1020 micro
Összesen
2730
kcal
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 635.2 g
-
Cink 93 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 72 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 52.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 43 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
194
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A túrógombóchoz
- A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájákat felverjük a cukorral, vaníliás cukorral és citromhéjjal. Ha már világos és enyhén habos a keverék, hozzáadjuk az olvasztott vajat, búzadarát és túrót. Ezt elég, ha homogénre keverjük, ízlés szerint maradhatnak benne darabok.
- A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a túrós keverékhez. Az így kapott masszát fóliával letakarva 2-3 órára hűtőbe tesszük pihenni.
- Ha a pihenés ideje letelt, az epreket megtisztítjuk. Vizes kézzel közepes gombócokat formázunk és mindegyik közepébe egy epret dugunk. Forró, gyöngyöző vízbe eresztjük és addig főzzük őket, míg a felszínre nem úsznak.
- A zsemlemorzsát némi olajon megpirítjuk, a mákot egy tálba öntjük. A kifőzött gombócokat megforgatjuk tetszés szerint egyikben, másikban. Cukros tejföllel, friss eperrel vagy eperszósszal tálaljuk.
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 691
- Feltöltés dátuma: 2024. május 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lakos Benedek
373 recept
Ha újra itt a nyár és meleg az idő, a túrógombóc epret kap, mert borzasztóan jól illik belsejébe az édeskés bogyós. Ez a gyümölcsösen kiegészített finomság nemcsak a klasszikus morzsabundát viseli sikkesen, hanem mákkabátot is adhatunk rá, ha különlegesebb élményre vágyunk.