r
Nosalty Logó

Epres túrógombóc mákkal, morzsával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Epres túrógombóc mákkal, morzsával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A túrógombóchoz

456
Kalória
25.5g
Fehérje
42.2g
Szénhidrátok
20.4g
Zsír
123.8g
Víz
129g
Koleszterin
5.7g
Rost
10.7g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A túrógombóchoz

Összesen 456 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A túrógombóchoz

Összesen 2730 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A túrógombóchoz

Összesen 194 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1498.1 g
  • Cink
    219 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    170 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    123.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 456 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153 g

Zsír

  • Összesen
    122.5 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    774 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8988.7 g
  • Cink
    1313 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    2202 mg
  • Vas
    1021 mg
  • Magnézium
    526 mg
  • Foszfor
    2596 mg
  • Nátrium
    1130 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    49 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.1 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    742.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    610 mg
  • Retinol - A vitamin:
    478 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1020 micro
Összesen 2730 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.2 g
  • Cink
    93 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    72 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    43 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 194 kcal

Elkészítés

A túrógombóchoz

  1. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájákat felverjük a cukorral, vaníliás cukorral és citromhéjjal. Ha már világos és enyhén habos a keverék, hozzáadjuk az olvasztott vajat, búzadarát és túrót. Ezt elég, ha homogénre keverjük, ízlés szerint maradhatnak benne darabok.
  2. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a túrós keverékhez. Az így kapott masszát fóliával letakarva 2-3 órára hűtőbe tesszük pihenni.
  3. Ha a pihenés ideje letelt, az epreket megtisztítjuk. Vizes kézzel közepes gombócokat formázunk és mindegyik közepébe egy epret dugunk. Forró, gyöngyöző vízbe eresztjük és addig főzzük őket, míg a felszínre nem úsznak.
  4. A zsemlemorzsát némi olajon megpirítjuk, a mákot egy tálba öntjük. A kifőzött gombócokat megforgatjuk tetszés szerint egyikben, másikban. Cukros tejföllel, friss eperrel vagy eperszósszal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

Ha újra itt a nyár és meleg az idő, a túrógombóc epret kap, mert borzasztóan jól illik belsejébe az édeskés bogyós. Ez a gyümölcsösen kiegészített finomság nemcsak a klasszikus morzsabundát viseli sikkesen, hanem mákkabátot is adhatunk rá, ha különlegesebb élményre vágyunk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!