A Nagy Magyar Szakácskönyvben (már ha létezik ilyen) csak úgy hemzsegnek a fokhagymás ételek. A pikáns hagymaféle megannyi leves, egytálétel és ragu alapját képezi, aromáját rengeteg fogás kölcsönveszi. És igen gyakran dolgozik együtt egy szintén kifejezetten magyaros alapanyaggal, a tejföllel. Ha a fokhagymás ételek a kedvenceink, a fokhagymás-tejfölösökért egyenesen rajongani fogunk.
-
1.
Lacikrumpli újratöltve
-
2.
Klasszikus becsinált leves
-
3.
Egyszerű vajbabfőzelék
-
4.
Juhtúrós puliszkagombóc fokhagymás tejföllel
-
5.
Fokhagymás-sajtos csiga zöldfűszeres tejföllel
-
6.
Tökipompos, a légiesen könnyű tésztájú kenyérlángos
-
7.
Nyári fejtettbab-leves
-
8.
Nagyon tejfölös frankfurti leves pirított virslivel
-
9.
Mátrai borzaska medálok
-
10.
Tejfölös gombapörkölt
-
11.
Tejfölös-boros csirkecombok
-
12.
Tárkonyos csirkeraguleves Gerzsenyi Flórától
-
13.
Egyszerű zöldbabfőzelék
-
14.
Krumplileves gazdagon
-
15.
Hagyományos rácponty
További fokhagymás ételek várnak itt!
Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!