15 ízes étel, amiben a fokhagyma és a tejföl együtt keringőzik

Vannak a fokhagymás ételek, amelyeket önmagukban is imádunk, no, de akkor ott vannak a fokhagymás-tejfölös étkek, amelyek olyan szintű rajongást és sóvárgást képesek kiváltani az emberből, hogy az leírhatatlan. Jöjjön most csak pár ilyen!

A Nagy Magyar Szakácskönyvben (már ha létezik ilyen) csak úgy hemzsegnek a fokhagymás ételek. A pikáns hagymaféle megannyi leves, egytálétel és ragu alapját képezi, aromáját rengeteg fogás kölcsönveszi. És igen gyakran dolgozik együtt egy szintén kifejezetten magyaros alapanyaggal, a tejföllel. Ha a fokhagymás ételek a kedvenceink, a fokhagymás-tejfölösökért egyenesen rajongani fogunk.

  1. 1.

    Lacikrumpli újratöltve

  2. 2.

    Klasszikus becsinált leves

  3. 3.

    Egyszerű vajbabfőzelék

  4. 4.

    Juhtúrós puliszkagombóc fokhagymás tejföllel

  5. 5.

    Fokhagymás-sajtos csiga zöldfűszeres tejföllel

  6. 6.

    Tökipompos, a légiesen könnyű tésztájú kenyérlángos

  7. 7.

    Nyári fejtettbab-leves

  8. 8.

    Nagyon tejfölös frankfurti leves pirított virslivel

  9. 9.

    Mátrai borzaska medálok

  10. 10.

    Tejfölös gombapörkölt

  11. 11.

    Tejfölös-boros csirkecombok

  12. 12.

    Tárkonyos csirkeraguleves Gerzsenyi Flórától

  13. 13.

    Egyszerű zöldbabfőzelék

  14. 14.

    Krumplileves gazdagon

  15. 15.

    Hagyományos rácponty

További fokhagymás ételek várnak itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...