Lacikrumpli újratöltve
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
100g sertés rövidkaraj166 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
15g libazsír135 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
63g tejföl124 kcal
-
13g füstölt szalonna82 kcal
Összesen
595
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
800g sertés rövidkaraj1328 kcal
-
800g burgonya462 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
120g libazsír1080 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
500g tejföl990 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
Összesen
4754
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
30.3g sertés rövidkaraj50 kcal
-
30.3g burgonya18 kcal
-
10.2g vöröshagyma4 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
4.5g libazsír41 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
1.5g tojássárgája5 kcal
-
18.9g tejföl38 kcal
-
3.8g füstölt szalonna25 kcal
Összesen
181
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.4 g
Zsír
-
Összesen 45.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 607.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 347 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 208.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
595
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 211.2 g
Zsír
-
Összesen 364.2 g
-
Telített zsírsav 135 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 180 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 1451 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4863.6 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 259 mg
-
Kálcium 760 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 412 mg
-
Foszfor 2776 mg
-
Nátrium 623 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 155.2 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1669.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 792 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 144 mg
-
D vitamin: 255 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 227 micro
-
Kolin: 972 mg
-
Retinol - A vitamin: 772 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 171 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 523 micro
Összesen
4754
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
181
kcal
-
Nosalty kipróbálta
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
800 g burgonya
-
3 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
8 ek libazsír
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
füstölt pirospaprika ízlés szerint
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
2 db tojássárgája
-
500 g tejföl
-
100 g füstölt szalonna
Elkészítés
- A burgonyákat meghámozzuk, és sós vízben megfőzzük. Miután lehűltek, egy centis karikákra szeleteljük őket.
- A karajt 8 szeletre vágjuk, és kiklopfoljuk. Sóval, borssal és füstölt piros paprikával fűszerezzük a szeletek mindkét oldalát.
- Serpenyőben hevítünk 3 evőkanál zsírt, majd a hússzeletek mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk, miután elkészült, a húst felhasználásig félretesszük.
- A vöröshagymákat vágjuk vékony szeletekre, és a fokhagymát aprítsuk finomra. A szalonnát vágjuk apró kockákra, és a hús visszamaradt zsiradékján pirítsuk le. A felét szedjük ki, és tegyük félre. A maradékra borítsuk rá a hagymát és fokhagymát, majd kezdjük el megdinsztelni. Sózzuk, borsozzuk, és pároljuk puhára.
- A tejfölt keverjük simára 3 evőkanál olvasztott zsírral, sóval, borssal, fűszerköménnyel, pirospaprikával és két tojássárgájával. A hegyes erős paprikát vágjuk vékony karikákra.
- A tepsi alját kenjük ki 2 evőkanál zsírral, majd a megfőtt, felkarikázott burgonya felét egyenletesen terítsük rá.
- A burgonyára tegyük rá az elősütött hússzeleteket, a szeletekre pedig mehet a dinsztelt hagyma egyenletesen elosztva. A hagymák tetején rendezgessük el a felkarikázott paprikákat, végül jöhet a maradék krumpli a tetejére.
- A krumpli tetejére pedig halmozzuk rá a tejfölös szószt, és egyengessük el rajta simára. Szórjuk meg a félretett szalonnakockákkal.
- Süssük 190 fokos, előmelegített sütőben kb. egy órát. Időnként nézzünk rá, mennyire pirul a krumpli teteje. Amikor szép pirosas, takarjuk le alufóliával, és ha szükséges, süssük még tovább.
- Miután elkészült, kb. 30 percet hagyjuk állni. Ízlés szerint tejföllel vagy savanyúsággal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 38x26
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 437
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 147
- Össznézettség: 103033
- Feltöltés dátuma: 2021. október 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
A Lacikrumpli egy igazán komfortos, családbarát, sütőben sült egytálétel, ami a maga egyszerű módján sokak nagy kedvence. Laktató, gazdag, viszonylag olcsó, és egészen hagyományos, magyaros alapanyagok szükségesek csak hozzá.