Hagyományos rácponty
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
A rácpontyhoz
-
117g ponty89 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
83g tv-paprika14 kcal
-
133g paradicsom24 kcal
-
142g burgonya82 kcal
-
83g tejföl165 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
55 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
489
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
A rácpontyhoz
-
700g ponty533 kcal
-
510g vöröshagyma186 kcal
-
500g tv-paprika82 kcal
-
800g paradicsom144 kcal
-
850g burgonya491 kcal
-
500g tejföl990 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
328 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2930
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
A rácpontyhoz
-
17.7g ponty13 kcal
-
12.9g vöröshagyma5 kcal
-
12.6g tv-paprika2 kcal
-
20.2g paradicsom4 kcal
-
21.4g burgonya12 kcal
-
12.6g tejföl25 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.3g kolozsvári szalonna8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
73
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.7 g
Zsír
-
Összesen 26.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 854.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 500 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 461.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 102 mg
-
D vitamin: 692 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 149 micro
-
β-karotin 764 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 3431 micro
-
Lut-zea 415 micro
Összesen
489
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 124.2 g
Zsír
-
Összesen 158.9 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 617 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5124.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 1005 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 507 mg
-
Foszfor 2999 mg
-
Nátrium 485 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 265.2 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 2766.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1069 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 613 mg
-
D vitamin: 4150 micro
-
K vitamin: 116 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 450 micro
-
Kolin: 557 mg
-
Retinol - A vitamin: 644 micro
-
α-karotin 894 micro
-
β-karotin 4581 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 20584 micro
-
Lut-zea 2487 micro
Összesen
2930
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 129.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 519 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
73
kcal
Hozzávalók
A rácpontyhoz
-
3 nagy db vöröshagyma
-
5 db tv-paprika
-
8 db paradicsom
-
850 g burgonya
-
500 g tejföl
-
3 ek finomliszt
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A rácpontyhoz
- A burgonyát meghámozzuk, majd uborkagyalun hajszálvékonyra szeleteljük. A hagymát megpucoljuk, félkarikákra vágjuk. A paprikát és paradicsomot lecsóhoz feldaraboljuk. Olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a zöldségeket és 5 perc alatt gyors lecsót főzünk. Nem kell készre főzni, a sütőben úgyis tovább puhul majd minden. Ha kész, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, félretesszük.
- A pontyfiléket 2 milliméterenként beirdaljuk, hogy a szálkák ne legyenek zavaróak a halban. Alaposan besózzuk a szeleteket.
- A tejfölt kikeverjük a liszttel, fűszerpaprikával és a reszelt fokhagymával, valamint 1 teáskanál sóval.
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, kiolajozunk egy nagy sütőedényt. Az alján elrendezzük a krumpliszeleteket, majd arra jöhet a lecsó. A halszeleteket lisztbe mártjuk, majd elfektetjük a lecsón úgy, hogy ne fedjék egymást. Megkenjük őket alaposan a fűszeres-fokhagymás tejföllel. Az egészet lefedjük alufóliával, és a sütőbe toljuk.
- A rácpontyot nagyjából 30-35 percig sütjük fólia alatt, majd levesszük róla, 200 fokra és felső sütési funkcióra kapcsolunk, majd további 10 perc alatt rápirítunk.
- A szalonnából szeleteket vágunk és egy serpenyőben megpirítjuk azokat. A rácpontyot sült szalonnával, frissen tálaljuk.
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 73
- 7 napos nézettség: 419
- Össznézettség: 7580
- Feltöltés dátuma: 2023. augusztus 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
394 recept
Ha valami rácosan készül, akkor biztosak lehetünk abban, hogy találunk majd a tányéron sok-sok hagymát, paradicsomot és paprikát, bizonyos esetekben még tejfölt is. Jelen esetben a fenti alapanyagok között omlós pontyszeletek fekszenek: bizony, rácpontyot készítünk. Szálkamentesen, mocsáríz nélkül, szaftosan-szószosan, egyszóval tökéletesen.