r
Nosalty Logó

Hagyományos rácponty

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Hagyományos rácponty
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rácpontyhoz

489
Kalória
20.7g
Fehérje
44.2g
Szénhidrátok
26.5g
Zsír
461.2g
Víz
102.9g
Koleszterin
6.5g
Rost
12.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A rácpontyhoz

Összesen 489 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A rácpontyhoz

Összesen 2930 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A rácpontyhoz

Összesen 73 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    854.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    461.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    692 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    149 micro
  • β-karotin
    764 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3431 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 489 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.2 g

Zsír

  • Összesen
    158.9 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    617 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5124.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    1005 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    507 mg
  • Foszfor
    2999 mg
  • Nátrium
    485 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.2 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    2766.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1069 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    613 mg
  • D vitamin:
    4150 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    557 mg
  • Retinol - A vitamin:
    644 micro
  • α-karotin
    894 micro
  • β-karotin
    4581 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    20584 micro
  • Lut-zea
    2487 micro
Összesen 2930 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    519 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 73 kcal

Elkészítés

A rácpontyhoz

  1. A burgonyát meghámozzuk, majd uborkagyalun hajszálvékonyra szeleteljük. A hagymát megpucoljuk, félkarikákra vágjuk. A paprikát és paradicsomot lecsóhoz feldaraboljuk. Olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a zöldségeket és 5 perc alatt gyors lecsót főzünk. Nem kell készre főzni, a sütőben úgyis tovább puhul majd minden. Ha kész, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, félretesszük.
  2. A pontyfiléket 2 milliméterenként beirdaljuk, hogy a szálkák ne legyenek zavaróak a halban. Alaposan besózzuk a szeleteket.
  3. A tejfölt kikeverjük a liszttel, fűszerpaprikával és a reszelt fokhagymával, valamint 1 teáskanál sóval.
  4. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, kiolajozunk egy nagy sütőedényt. Az alján elrendezzük a krumpliszeleteket, majd arra jöhet a lecsó. A halszeleteket lisztbe mártjuk, majd elfektetjük a lecsón úgy, hogy ne fedjék egymást. Megkenjük őket alaposan a fűszeres-fokhagymás tejföllel. Az egészet lefedjük alufóliával, és a sütőbe toljuk.
  5. A rácpontyot nagyjából 30-35 percig sütjük fólia alatt, majd levesszük róla, 200 fokra és felső sütési funkcióra kapcsolunk, majd további 10 perc alatt rápirítunk.
  6. A szalonnából szeleteket vágunk és egy serpenyőben megpirítjuk azokat. A rácpontyot sült szalonnával, frissen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 40 perc

Ha valami rácosan készül, akkor biztosak lehetünk abban, hogy találunk majd a tányéron sok-sok hagymát, paradicsomot és paprikát, bizonyos esetekben még tejfölt is. Jelen esetben a fenti alapanyagok között omlós pontyszeletek fekszenek: bizony, rácpontyot készítünk. Szálkamentesen, mocsáríz nélkül, szaftosan-szószosan, egyszóval tökéletesen.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!