r
Nosalty Logó

Juhtúrós puliszkagombóc fokhagymás tejföllel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Juhtúrós puliszkagombóc fokhagymás tejföllel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1949 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    849 micro
Összesen 487 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    106.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1640.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    770 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1178.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    481 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    443 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3396 micro
Összesen 1949 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy tálba kimérjük a kukoricadarát és a vizet, jól megsózzuk, ízlés szerint megborsozzuk, és folyamatos keverés mellett bő 5 perc alatt sűrűre főzzük. Hogy krémesebb legyen, belekeverünk 30 g vajat, majd az egészet egy tálra kiöntjük, és félretesszük hűlni.
  2. Ha megdermedt a puliszkánk, 12, nagyjából négyzetformájú részre vágjuk. Ezek közepébe egy-egy evőkanál juhtúrót teszünk, és ügyesen gombóccá gyúrjuk. A maradék juhtúrót félretesszük az öntethez.
  3. A gombócokat egy hőálló tálba tesszük, a tetejüket meglocsoljuk olvasztott vajjal, és 200°C-ra előmelegített sütőben 5-10 percet sütjük.
  4. Amíg a puliszka sül, gyorsan elkészítjük az öntetet: a tejfölhöz (minél zsírosabb, annál jobb) adjuk a finomra aprított fokhagymát és a juhtúró maradékát, sózzuk-borsozzuk, majd krémesre kikeverjük.
  5. A puliszkagombócokat megkenjük a fokhagymás tejföllel, valamint megszórjuk aprított petrezselyemmel, és már fogyaszthatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 480
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 133
  • Össznézettség: 72538
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 10.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

Kissé talán lenézett alapanyag a kukoricadara, de ha ez nem rettent el minket, ilyen egyszerű, olcsó, laktató és nem mellesleg finom fogást varázsolhatunk belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...