r
Nosalty Logó

Nagyon tejfölös frankfurti leves pirított virslivel

4,7

7 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Nagyon tejfölös frankfurti leves pirított virslivel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

407
Kalória
13g
Fehérje
20.9g
Szénhidrátok
31.1g
Zsír
597.9g
Víz
78.1g
Koleszterin
4.4g
Rost
5.6g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 407 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1629 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1181.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    597.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 407 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52 g

Zsír

  • Összesen
    124.4 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4725.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    1154 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    919 mg
  • Nátrium
    2303 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    2391.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    708 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    292 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    500 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2465 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 1629 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    84.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 58 kcal

Elkészítés

  1. Az olívaolajon megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, a római köményt és a majoránnát.
  2. Miután összepirítottuk őket, hozzáadjuk a feldarabolt burgonyát és kis kevergetés után felöntjük másfél liter vízzel. Az edényt lefedjük és 5 percig hagyjuk főni.
  3. A leves ízeinek összeérése után, belekerülnek a felszeletelt kelkáposzta levelek, valamint a só és a bors ízlés szerint. Fedő alatt ismét főzzük, de ezúttal 20 percig.
  4. Amíg fő a leves, egy serpenyőben megpirítjuk a karikára vágott frankfurti virsli darabokat.
  5. Egy külön tálba kimérjük a tejfölt, majd belekanalazzuk a lisztet és csomómentesre keverjük. Az edényből forró levet merünk a tálba, hogy a habarás is átmelegedjen, majd szűrő segítségével hozzáadjuk a leveshez.
  6. Miután a megpirult virsli is az edényben landolt, felforrás után tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 5 perc

A frankfurti levest és hozzávalóit nem mindig kedvelte a közönség, mára azonban az egyik legnépszerűbb magyar ételnek számít. Frankfurthoz csupán a virsli miatt van köze, mivel a kelkáposztával telepakolt fogás receptje Budapesten született meg. A kelkáposzta mellett, a pirospaprika és a tejfölös habarás teszi igazán autentikussá.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtkrémleves

Az egyik legkülönlegesebb levesfélénk a sajtkrémleves, ami remek lélekmelengető kanalznivaló a hűvős őszi-téli napok során. A legtöbben csak instant, porított formában ismerik, pedig ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sütőben sült rántott hús

Próbálok életmódot váltani, így a cukrot és a túl sok zsírt mellőzöm mostanában. Repceolajjall sütök, így azt végképp sajnáltam egy rántott húshoz :). Mivel a fasírtot is ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!