r
Nosalty Logó

Zsolnay signature töltött káposzta

4,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Zsolnay signature töltött káposzta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltött káposztához

680
Kalória
25.4g
Fehérje
25.9g
Szénhidrátok
53.8g
Zsír
421.4g
Víz
116g
Koleszterin
8g
Rost
11.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A töltött káposztához

Összesen 680 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A töltött káposztához

Összesen 6791 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A töltött káposztához

Összesen 114 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1358.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    775 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    421.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    795 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    9037 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 680 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    254.1 g

Zsír

  • Összesen
    537.6 g
  • Telített zsírsav
    190 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    246 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    1160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13586 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    1387 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    725 mg
  • Foszfor
    3358 mg
  • Nátrium
    7747 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.8 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

Víz

  • Összesen
    4214.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    785 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1616 mg
  • D vitamin:
    700 micro
  • K vitamin:
    1865 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1370 micro
  • Kolin:
    974 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    919 micro
  • β-karotin
    7953 micro
  • β-crypt
    990 micro
  • Likopin
    90370 micro
  • Lut-zea
    5053 micro
Összesen 6791 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    1516 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

A töltött káposztához

  1. Egy nagy fazékban vizet teszünk fel melegedni jó félig töltve vízzel. A káposzta torzsáját kivágjuk, beleszúrunk egy húsvillát, és ha főtt pár percet, a már megabálódott levelek ilyenkor elválnak, könnyen kiszedhetőek. Ezt csináljuk addig, míg olyan levelekhez nem érünk, amit már nem lehet tölteni, majd ezekkel bélelünk alá a töltelékeknek. Apró káposzta lesz belőle.
  2. A húst, ha lehet, akkor ne daráljuk. Az eredeti az apró kockára vágott. Sokkal babrásabb, ez igaz, de így lesz az igazi.
  3. A szalonnát felkockázzuk és megpirítjuk. Mikor már szépen kisült a zsírja, akkor hozzáadjuk a vöröshagymát, és fokhagymát. Ha már ezzel is szépen összepárolódott, akkor jöhet a fűszerpaprika, bors, só. Kavargatjuk pár percet, nem kell nagy lángon, nehogy megégjen a paprika. Akár ekkor már le is vehetjük a tűzről.
  4. Egy tálba belerakjuk a felaprított húst és a kukoricadarát, majd ráöntjük a fűszeres-szalonnás zsíros masszát, a paradicsomból kb. egy-két decit, és alaposan összedolgozzuk. Tudni kell, hogy a kukorica elég édes, ezért kicsit erőteljesebben kell fűszerezni, mint a rizzsel főzöttet, hisz a rizsnek semleges az íze.
  5. Megkóstoljuk a tölteléket, ha kell még teszünk bele fűszert, és összedolgozzuk vele, majd elővesszük a „fonyózott” káposztát, és ha nagy, akkor felvágjuk.
  6. Legegyszerűbb módja, ha negyedeljük, vagy felezzük őket. És a legmutatósabban ezekből tölcsér formájúra tudjuk tölteni őket. Egyik oldala hegyes, másik oldalán pedig benyomjuk a káposztát a töltelékbe. Megtöltjük az egészet.
  7. Mi úgy szoktuk, hogy a nagyobbakkal kezdjük az edénybe rakását. Az edény aljában már ott van a belső levelekből felvágott apró káposzta fele, az edény szélébe rakjuk először körbe viszonylag szorosan, aztán haladunk befele, míg egy réteg káposztánk nem lesz. Utána következik az újabb sor. Ha már az összes tölteléket beraktuk, lefedjük apró káposztával.
  8. Csak annyi vizet töltünk rá, hogy éppen, hogy elfedje, ez el is fog főni lényegében. Ennek a káposztának nem szokott leve lenni, esetleg tejföllel eszi, aki úgy szereti.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 50 perc

Ez a fantasztikus recept a Zsolnay Kávéház és a Radisson Blu Béke Hotel konyhafőnökétől, Tóth Zoltántól érkezett, próbáljátok ki ti is!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!