r
Nosalty Logó

Zsírban sült oldalas héjában sült burgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Zsírban sült oldalas héjában sült burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A sült oldalashoz

A körethez

Összesen 1381 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A sült oldalashoz

A körethez

Összesen 5522 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A sült oldalashoz

A körethez

Összesen 198 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    120.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    850.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    255 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 1381 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151 g

Zsír

  • Összesen
    483.1 g
  • Telített zsírsav
    174 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    201 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    955 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3401.4 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1708 mg
  • Nátrium
    751 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1409.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    230 mg
  • D vitamin:
    1019 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    730 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    1171 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    636 micro
Összesen 5522 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    184 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

A sült oldalashoz

A körethez

Elkészítés

A sült oldalashoz

  1. Egy nagy, lefedhető serpenyőben üvegesre sütjük a mangalicaszalonnát, és a szalonnabőrt is bennehagyjuk a serpenyőben. Hozzáadjuk a zsírt, felforrósítjuk, és amikor elég meleg, belerakjuk a feldarabolt húsokat. Mindkét oldalukon sütjük kb. 5-5 percig.
  2. Levesszük a lángot közepesre, belerakjuk a serpenyőbe a paradicsomot, a paprikát, megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk az összes fűszert. Lefedjük, és lassú tűzön pároljuk kb. 30-40 percig.
  3. Ezután hozzáadjuk a vöröshagymát, lefedve pároljuk még addig, amíg a hús meg nem puhul. Ez kb. még 15 perc, de a hústól függ leginkább.
  4. Ezután levesszük a fedőt, hozzáadjuk a fokhagymát, és így fedő nélkül zsírjára sütjük. Ez kb 10-15 perc. Az egész párolás és sütés alatt természetesen időnként megkeverjük, hogy ne égjen le. Ha egy kicsit lekap a zsírjára sütésnél, az nem baj, de leégni már nem szabad neki.
  5. A burgonyákat megmossuk, belerakjuk egy tepsibeés akkor, amikor a hús párolásanagyjából a felénél tart, betoljuk a sütőbe, és légkeverésen 180°C fokon, (hagyományos 200°C) 50-60 perc alatt megsütjük, majd az oldalas mellé tálaljuk. Amikor már többször készítjük, az időt jól össze tudjuk egyeztetni, hogy egyszerre legyenek készen. (A sütőt nemfontos előmelegíteni, legalább is a légkeverésest nem kell.)
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 24633
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 28.

Ajánló

Ajánlunk hozzá valamilyen savanyúságot, vagy kovászos uborkát, céklát, vagy esetleg almás párolt lilakáposztát. pH besorolás: erősen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mr Smith Édesanyjától vettük át az oldalas elkészítésének ezt a módját, kis változást vittünk csak bele az idők folyamán. Mi nagyon szeretjük ezt az ételt, mert kiadós ebéd kerül belőle, s utána, ami marad (néha ezt már jobban várjuk) hűtőbe kerül. S most jön a lényeg: a hideg sült hús zsírja!!! Friss ropogós héjú kenyérre kenve, kertből szedett paradicsommal, paprikával, s némi újhagymával mennyei vacsora... :) A héjában sült burgonyát őszintén szólva jobban szeretem mint a főtt változatot, az íze miatt, az elkészítésének egyszerűségéről már nem is szólva.

Hozzávalók

A sült oldalashoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...