Zsírban sült oldalas héjában sült burgonyával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 22% Zsír
A sült oldalashoz
-
300g sertésoldalas582 kcal
-
82 kcal
-
63g mangalica zsír564 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g borsikafű1 kcal
-
1g zsálya2 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
A körethez
-
200g burgonya116 kcal
Összesen
1381
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 22% Zsír
A sült oldalashoz
-
1200g sertésoldalas2327 kcal
-
328 kcal
-
250g mangalica zsír2255 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
2g borsikafű4 kcal
-
2g zsálya6 kcal
-
1g majoranna1 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
A körethez
-
800g burgonya462 kcal
Összesen
5522
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 22% Zsír
A sült oldalashoz
-
42.9g sertésoldalas83 kcal
-
1.8g mangalica szalonna12 kcal
-
8.9g mangalica zsír81 kcal
-
6.4g vöröshagyma2 kcal
-
7.1g paradicsom1 kcal
-
3.6g tv-paprika1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g borsikafű0 kcal
-
0.1g zsálya0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
A körethez
-
28.6g burgonya17 kcal
Összesen
198
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.7 g
Zsír
-
Összesen 120.8 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 239 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 850.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 427 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 352.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 255 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 183 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 293 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 159 micro
Összesen
1381
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 151 g
Zsír
-
Összesen 483.1 g
-
Telített zsírsav 174 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 201 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 66 g
-
Koleszterin 955 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3401.4 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 191 mg
-
Kálcium 367 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 340 mg
-
Foszfor 1708 mg
-
Nátrium 751 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1409.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 230 mg
-
D vitamin: 1019 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 168 micro
-
Kolin: 730 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 219 micro
-
β-karotin 1171 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 636 micro
Összesen
5522
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 121.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 184 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
198
kcal
Hozzávalók
A sült oldalashoz
-
25 dkg mangalica zsír
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
1.5 kk borsikafű
-
0.5 tk majoranna
-
0.5 tk rozmaring
A körethez
Elkészítés
A sült oldalashoz
- Egy nagy, lefedhető serpenyőben üvegesre sütjük a mangalicaszalonnát, és a szalonnabőrt is bennehagyjuk a serpenyőben. Hozzáadjuk a zsírt, felforrósítjuk, és amikor elég meleg, belerakjuk a feldarabolt húsokat. Mindkét oldalukon sütjük kb. 5-5 percig.
- Levesszük a lángot közepesre, belerakjuk a serpenyőbe a paradicsomot, a paprikát, megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk az összes fűszert. Lefedjük, és lassú tűzön pároljuk kb. 30-40 percig.
- Ezután hozzáadjuk a vöröshagymát, lefedve pároljuk még addig, amíg a hús meg nem puhul. Ez kb. még 15 perc, de a hústól függ leginkább.
- Ezután levesszük a fedőt, hozzáadjuk a fokhagymát, és így fedő nélkül zsírjára sütjük. Ez kb 10-15 perc. Az egész párolás és sütés alatt természetesen időnként megkeverjük, hogy ne égjen le. Ha egy kicsit lekap a zsírjára sütésnél, az nem baj, de leégni már nem szabad neki.
- A burgonyákat megmossuk, belerakjuk egy tepsibeés akkor, amikor a hús párolásanagyjából a felénél tart, betoljuk a sütőbe, és légkeverésen 180°C fokon, (hagyományos 200°C) 50-60 perc alatt megsütjük, majd az oldalas mellé tálaljuk. Amikor már többször készítjük, az időt jól össze tudjuk egyeztetni, hogy egyszerre legyenek készen. (A sütőt nemfontos előmelegíteni, legalább is a légkeverésest nem kell.)
- Sütés ideje: 80 perc
- Receptkönyvben: 105
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 24633
- Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 28.
Ajánló
Ajánlunk hozzá valamilyen savanyúságot, vagy kovászos uborkát, céklát, vagy esetleg almás párolt lilakáposztát. pH besorolás: erősen savasít
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mr Smith Édesanyjától vettük át az oldalas elkészítésének ezt a módját, kis változást vittünk csak bele az idők folyamán. Mi nagyon szeretjük ezt az ételt, mert kiadós ebéd kerül belőle, s utána, ami marad (néha ezt már jobban várjuk) hűtőbe kerül. S most jön a lényeg: a hideg sült hús zsírja!!! Friss ropogós héjú kenyérre kenve, kertből szedett paradicsommal, paprikával, s némi újhagymával mennyei vacsora... :) A héjában sült burgonyát őszintén szólva jobban szeretem mint a főtt változatot, az íze miatt, az elkészítésének egyszerűségéről már nem is szólva.